• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İmran Han'ın eski bir CIA ajanını kullandığı iddia edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
 
Fransız istihbarat sitesi Intelligence Online, 19 Ekim'de Imran Han'ın eski medya danışmanı İftihar Durrani'nin, İmran Han'ın danışmanı ve eski CIA şefi Robert Grenier ile olan sözleşmesinin yenilediğini iddia etti

Sitenin haberi, Han'ın, 3 Kasım'da Pencap eyaletindeki mitingi sırasında bir suikast girişimine maruz kaldıktan sonra medyaya yansıması dikkat çekti.

Han'ın Grenier ile olan sözleşmesinin detayları

Han, saldırının ertesi günü basını kaldırıldığı hastaneye çağırmıştı. İktidardan düşmesinin, şu anda hükümette olan muhalefet ile Biden yönetimi arasındaki gizli anlaşmanın sonucu olduğu iddiasını tekrarladı.

Fransız sitesi, 1999'dan 2002'ye kadar İslamabad'da CIA büro şefi olan Grenier'in 25.000 dolar maaşla, ABD'li yetkililer ile İmran Han'ın çevresi arasında açık iletişimi sürdürmenin yanı sıra Han'ın siyasi stratejisini ABD ile karşılaştırmakla görevlendirildiğini iddia etti.

Haberde, Han'ın henüz Başbakan iken, Mayıs 2021'de Grenier'i Dış Politika Danışmanlığı görevini üstlenmek üzere atadığını ve görevlerinin artık çok benzer olduğunu belirtti.

Aynı kaynağa göre, Han ve destekçilerinin Amerikan danışmanlık dünyasında geniş çevresi mevcut. Ayrıca Pakistan'daki halkla ve medya ilişkilerini yürütmek üzere küçük bir telekomünikasyon şirketinin de tutulduğu ileri sürüldü.

Eski istihbarat şefinin kapsamlı deneyimi

Uzun bir özgeçmişe sahip olan Robert Laurent Grenier, CIA'de 27 yıl görev yaptı. 2003'teki ABD'nin Irak'ı işgali sırasında Başkan George W. Bush'un Irak'taki temsilcisi olarak görev yaptıktan sonra, 2004-2006 arasında CIA'nın karşı istihbarat şefiydi.
2006-2009 arasında Kroll şirketinde güvenlik danışmanı, 2007-2014'te savunma sanayi grubu HDT Global'de Orta Doğu'da danışmanlık alanına girdi. 2009-2019'da ERG Partners'ta satın alma uzmanlığında bulundu.

Bu son görevinde, Kroll'un iki eski meslektaşı tarafından kurulan bir şirket olan Blackpeak Group'un uluslararası para piyasası şirketi Acuris'e satışı konusunda danışmanlık yaptı.

Aynı zamanda ABD istihbarat çevresi için köklü bir isim olan Booz Allen Hamilton için terörle mücadele danışmanı olarak çalıştı. Grenier, Afganistan'daki deneyimi hakkında bir kitap (Kandahar'a 88 Gün: Bir CIA Günlüğü) yayınlayarak kendisini kamuoyuna ifşa etmekten hiç çekinmedi. Ayrıca, 2012-2015 yılları arasında Katar merkezli El-Cezire TV'nin Washington bürosunda daimi yorumculuk yaptı.

Arap Postası

Bu haberler de ilginizi çekebilir