• DOLAR 32.204
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2520.413
  • ...
Kiev donmak üzere
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko yaptığı açıklamada, Rus bombardımanı nedeni ile  ülkenin enerji altyapısının çöktüğünü, başkenti zor günlerin beklediğini söyledi.

Kliçko, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü kış. O zamandan beri Kiev böyle bir kış yaşamadı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sivil altyapıya yönelik saldırıları, insanları başkentten kaçmaya ikna etmek için kullandığını söyleyen Kliçko, “Ama benim izlenimim, insanların sadece daha fazla sinirleneceği ve daha kararlı hale geleceği yönünde. Putin’in istediği gibi ölmeyecek veya kaçmayacağız” diye konuştu.

Kliçko, “En kötü senaryoya da hazırlanmalıyız. Bu, yaygın bir elektrik kesintisi veya soğukların şiddetlenmesi olur. O zaman şehrin bazı bölümlerinin boşaltılması gerekir ama biz işin bu noktaya gelmesini istemiyoruz” diye ekledi.

Kiev’in Belediye Başkanı, Almanya ve Avrupa’dan daha fazla destek almayı umduklarını söyleyerek, “Silahlardan bağımsız olarak jeneratörlere, koruyucu giysilere ve diğer insani yardım malzemelerine de acilen ihtiyacımız var” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir