• DOLAR 32.212
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2425.376
  • ...
"Avrupalıların son 3 bin yıldır yaptıkları için özür dilemeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek. Katar, turnuva öncesi aldığı alkol, cinsi sapkınların sembollerine yönelik yasak kararları  nedeniyle Avrupa basını tarafından hedef gösteriliyor.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'a karşı sürdürülen kara propagandaya karşı çıkarken adeta itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Infantino, "Bazı Avrupalılardan, batı dünyasından çok ama çok ders aldık. Bence insanlara ahlak dersi vermeye başlamadan önce Avrupalıların son 3 bin yıldır yaptıkları için özür dilemeliyiz" dedi.

Infantino Katar'daki göçmen işçilerin ölümünü gündemleştirerek Katar'ı eleştirenlerin doğru işlerde bulunmadığını hatırlattı. 

Göçmen işçilere atıfta bulunan Infantino, "Eğer Avrupa bu genç insanların kaderini gerçekten önemsiyor olsaydı Avrupa Katar'ın yaptığı gibi yapabilir, bu işçilerin en azından bir kısmının, bir yüzdesinin gelebileceği bazı yasal kanallar yaratabilirdi.

"Gençlere biraz umut verin, onlara gelecek verin" diyen Infantino, "Bu, işe yaramayan şeylere işaret etmememiz gerektiği anlamına geliyor, burada Katar'da da elbette işe yaramayan ve ele alınması gereken bazı şeyler var" diyerek Katar'a destek verdi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir