• DOLAR 32.379
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2396.224
  • ...
TOKİ başvuru ücreti iadeleri için bankalar önünde yoğunluk oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılacak 4 bin 250 sosyal konut projesinde kura çekimleri sona erdi.

Kurada ismi çıkmayan vatandaşlar, ödedikleri başvuru ücreti iadesini almak için banka ve ATM önlerine akın etti. Başvuru iade ödemelerini almak için sıraya giren vatandaşlar, oluşan yoğunluğa tepki gösterdi.

Başvuru iadesini almak isteyenler, yatırdıkları 500 TL'lik başvuru bedelini almak için Halk Bankası şubeleri önünde sıraya girdi.

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar, banka önünde oluşan yoğunlukta mağdur olduklarını dile getirdiler.

"Parayı yatırdığımız gün umudumuz yoktu"

TOKİ'de kimin isminin çıkıp kimin çıkmayacağının önceden belirlendiğini iddia eden Lokman Toy, "Yazıldığımız gün umudumuzu kesmiştik. Hepsi torpildir. Çekilen numaraları bizler görmedik. Torpil olunca liste 3 ay öncesinden belliydi. Ezilmezsek aklımız başımıza gelmez. Herkesi bir umuda başladılar o umutta boşa çıktı. Zaten parayı yatırdığımız gün umudumuz yoktu." dedi.

"Keşke ismimiz çıksaydı"

3 defadır TOKİ'ye yazıldığını söyleyen Ahmet Yılmaz, "Üçüncü defadır yazılmaktayım ve çıkmıyor. Daha önce ismin bir defa yedek olarak çıktı. Yine aynı şekilde çıkmadı. Evi olanlara çıktı ama bizim evim olmamasına rağmen bize çıkmadı. Keşke ismimiz çıksaydı da paramızı çekmeseydik. Paramızı bize diğer bankalar ya da IBAN numaralarımız üzerinden ödeyebilirlerdi." diye konuştu.

"Çıkması bir dert, çıkmaması ayrı bir dert"

Başvuru ödemesinin banka yerine IBAN'a atılmasının daha iyi olacağını ifade eden Halil Laya, "İsmimiz ve numaramız bile hiç okunmadı. Bize dediler IBAN üzerinden 500 lira gönderin ve çıkmadığı takdirde IBAN üzerinden geri yatırılacak. Halimize bakın sıraya girmişiz. 80 yaşındaki adamın sıraya girmesi hoş bir şey mi? Sözde bize dediler ki IBAN'a atılacak ama IBAN’a da atılmadı. İnsanların işini bırakıp 500 liranın peşine düşmüş. Bu konuda mağduruz. İadeyi IBAN’a geri yatırabilirlerdi. Biz onların IBAN’larına attık onlar da aynı şekilde bizim IBAN’larımıza atabilirlerdi. Çıkması bir dert, çıkmaması ayrı bir dert." şeklinde konuştu.

"Bugün paramı geri almaya geldim"

Hasan Kaşkın ise mağdur olduğunu belirterek "Yazıldım ama çıkmadı. Bugün paramı geri almaya geldim. Ne yapabilirim? Bekleyip paramı alacağım. Gücüm yok, çaresizim ve yerde kaldım. Gücüm yok. Harçlığım olsaydı ben sonradan almaya gelirdim." dedi.

"Sırada bekleyerek mağdur oluyoruz"

Banka önünde kalabalık oluştuğunu söyleyen Mehmet Korkmaz, "Bankadaki görevliler TOKİ tarafından bana mesaj geldiğini söyledi. Emekliyim ve burada büyük bir kalabalık oluştu. Sırada bekleyerek mağdur oluyoruz. Arkadaşlarım paralarını geri iade alırken benim alıp almayacağım belirsizdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir