• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da eski yapılar restore ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediyesi tarafından "Yaşayan, canlı bir tarih başkenti Bursa" hedefiyle hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Altıparmak ile Muradiye'yi birbirine bağlayan Yahşibey Caddesi'ndeki eski evlerin cephe düzenleme çalışmaları başladı.


Yahşibey Caddesi'nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarih başkenti kimliğini öne çıkaran çalışmalar kapsamında eski evlerin cephelerinin yenilenmeye başlandığını söyledi. Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa'nın ayağa kaldırılması, yaşayan, canlı bir tarih şehri Bursa'nın oluşturulması konusundaki faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda anıtsal yapılar başta olmak kentin pek çok noktasında eserler restore ediliyor, işlevlendiriliyor ve gerçek bir müzekent oluşturuluyor" dedi.


74 binanın tamamının cephelerinin düzenlendiğini belirten Altepe, "Binalar elden geçiriliyor, çatısından çerçevelerine, doğramalarından binaların dışındaki klima ünitelerinin gizlenmesine her türlü detay ele alınıyor. Böylece caddedeki görüntü boydan boya değişiyor. En kısa zamanda çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Kültür ve medeniyet izlerinin bölgeye değer katacağını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa, kabuk değiştiriyor. Bursa'nın silüeti değişiyor. Düzenli bir tarih kenti Bursa oluşuyor" ifadelerini kullandı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir