• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa'ya 600 kişilik Eğitim Merkezi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da 5 bin 400 metre kare kapalı alan bin 660 metre karesi açık alandan oluşan 5 katlı, 800 kişilik mescid, 120 yatak kapasiteli yatakhane ve 600 öğrenci kapasitesine sahip olan Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezinin temeli atıldı.


Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezi temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç, İl Müftüsü İhsan Açık, Ruha-Der Başkanı Murat Müjdeci ve STK temsilcileri katıldı.


Maşuk Köyü civarındaki temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, "İnanıyorsanız, gayretliyseniz, mücadele adamıysanız; sıcak, kar, kış sizi durduramaz. Allaha çok şükür Urfalıyı da kimse durduramıyor. Bir yanda devlet ve hükümetimizin ayırdığı kaynaklarla yılların eğitim, sağlık altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalışıyor. Öbür yandan Urfalı zengin fakir elinden geldiğince şehrin her tarafını ilim, irfan yuvaları, yurtlar, kurslar, eğitim merkezleri yapmak için şantiyeye çeviriyorlar. Her gün ayrı bir sivil toplumun temel atma törenine katılıyorum. Her gün bir inşaat, bir cami, yurt, eğitim yuvası görüyorum. Bunlar Urfalının eseridir. Bu sosyal değişimin, gelişimin, ilerlemenin somut işaretidir. Sadece Urfalı bu tesislerle de kalmıyor nerde fakir fukara var yardımına koşuyor. Onlara yiyecek, içecek, giyecek yardımı yapıyor" dedi.


Kuran-ı Kerim ve dualarla başlayan temel atma töreninde bir konuşma yapan Ruha-Der Başkanı Murat Müjdeci, Suffe Mescidi ve Eğitim Merkezini iki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini, 90 öğrencinin yatılı olarak eğitim gördüğünü belirterek, hayırseverler teşekkür etti.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri