• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Sağlık Evi var personel yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ömerli (Mehserte), Kaynakkaya (Kude) köyü sakinlerinin iddialarına göre, köyde bulunan sağlık evinin kapısına üç yıldan beri kilit vurulmuş, personel gelip görev yapmıyor.

 

Köy muhtarı Mehmet Dal, yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: "Dört yıldır Kaynakkaya köyü muhtarıyım. Köyümüz 150 haneden oluşuyor dokuz yüzü aşkın nüfuzumuz vardır. Sağlık evimizin kapısı kilitli hemşiremiz burada kayıtlı ama üç senedir Ömerli'de görev yapıyor. Kaymakamlığa yaklaşık on dilekçe verdik Kaymakamlık da 'dilekçenizi İl Sağlık Müdürlüğüne göndermişiz' diyor. İl sağlık müdürlüğü ise, sağlık evimizin onarılması lazım ne zaman tadilatı yapılacak? Diye sorduğumuzda ileriki bir zamanda deniyor. Maalesef üç sene geçti hala bir şey yapılmış değil. Bir iğne için Ömerli'ye gidiyoruz. Mesela doğumla ilgili bir hastamız oldu ebemiz burada olsa hemen müdahale eder. Ebe olmazsa belki o hasta kanamadan hayatını kaybedebilir. Onun için ebemizi istiyoruz."

 

Köy sakinlerinden Süleyman Özer ise, Türkiye'nin son yıllarda sağlık, eğitim ve ulaşımda ilerleme kaydettiğini ancak köylerinde bulunan sağlık evinin kapısına kilit vurulduğunu belirterek, "Her şeyden mahrumuz ne doktor var ne de hemşire var. Sağlık evi yapılmış görev yapan personel yok" ifadelerini kullandı.

 

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan ve sağlık hizmeti istediklerini dile getiren köy sakinlerinden Gazale Dal ise, "Ebemizi istiyoruz. Öldük perişan olduk burada. Personel gelsin ki, bir iğnemiz olduğunda, hastalandığımızda bize baksın. Ben hastayım fakiriz paramız yok, Hastalık için Mardin'e gitmek zorunda kalıyoruz. Böyle büyük bir köy doktorsuz ve ebesiz olur mu?"diye sordu.Sağlık Evi kadrosunda ilçede görev yapan personelin köye gönderilmesini isteyen Mehmet Salih Kaymaz ise, "Ne doktor var ne de hemşire. Bir tabela asmışlar 'Sağlık Evi' diye. Hemşire var, ancak ne vali ne de kaymakam kimse ona görev yerine git diyemiyor. Burada kayıtlı Ömerli'de görev yapıyor. Bir hastamız olduğu zaman 50 TL'ye araba tutmamız gerekiyor. Para da yok herkes böyle yapsa halimizde böyle olur. Sadece seçimlerde geliyorlar o kadar sorunumuz var bize uğrayan yok" dedi.

 

"Sorun en kısa sürede giderilecek"
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr Nurettin Özdener, köydeki Sağlık Evi'nin tadilatı ve personel sorunun giderilmesi için gerekli talimatı verdiğini, sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir