• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdil'de "Gençlik Haftası" etkinlikleri sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında 9 takımın mücadele ettiği bir turnuva düzenlendi. Turnuvada birinci olan takıma kupa verildi. Bununla birlikte turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımların oyuncularına okumaya teşvik amaçlı çeşitli kitaplar verildi.

Turnuva süresince İslami adaplara uyuldu. Hiçbir taşkınlık olmadığı br hiçbir sarı kartın dahi verilmediği turnuvanın kardeşlik duyguları içinde sonuçlandığı görüldü.
Etkinlikler kapsamında Mirac Gecesinde, Mirac'ın anlamına ve namazın önemine değinildi.

Beraat Gecesinde düzenlenen etkinlikte ise gençlerin kötü ortam ve günahlardan korunması ve tövbe konularına değinildi.

Cehennem Deresinde gezi
Gençlere yönelik yapılan gezi programı bölgenin doğa güzelliği olan Cehennem Deresinde yapıldı.Bir yandan Cehennem Deresinde akan çayda serinleyen gençler, bir yandan da gezi programı için düzenlenen bilgi yarışmasında güncel bilgilerini tazelediler.

Namaz'da Süreklilik
Gezi programında dernek gönüllüleri tarafından "Namaz'da Sürelilik" ile "Günümüzde Gençleri Bekleyen Tehlikeler" konulu bilgilendirme seminerleri yapıldı. Öğlen ve ikindi namazlarını da okunan vakit ezanlarından sonra cemaatle kılan grup, Cehennem Deresinin doğa güzelliğine manevi bir hava kattılar.
(M. Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir