• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
Bursa'nın merkezinde burun tıkatan koku…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'nın merkez ilçesi Yıldırıma bağlı İsabey Mahallesi'nde bulunan Kurban Pazarından yayılan kokular vatandaşa "yeter artık" dedirtti.
Yıldırım ilçesinde bulunan İsabey ve Şirinevler gibi iki büyük mahallenin tam ortasında yer alan kurban pazarı etrafa yaydığı kokudan dolayı mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Özellikle yaz mevsiminde ve kurban bayramına yakın tarihte yurt dışından angus denilen dana türlerinin de gelmesiyle birlikte her tarafı kaplayan kötü kokulardan dertli olan halk "Bu koku sadece dışarıda değil evimizin içerisine giriyor yeter artık, birileri buna çözüm bulsun."dedi.

"Üst makamlara defalarca müracaat ettik"
Konuyla ilgili yetkili makamlara defalarca dilekçeli müracaatta bulunduklarını söyleyen Şirinevler mahalle sakinlerinden, İsrafil Erdoğan her hangi bir cevap alamadıklarını söyleyerek, bilhassa yaz mevsiminde kokuların arttığını ve bundan çok rahatsız olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, Özellikle rüzgârın estiği zamanlarda kokunun evlerine kadar girdiğini ve bütün mahalle sakinlerinin bundan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Erdoğan, Belediyeden kurban pazarını şehrin dışına çıkarılması çağrısında bulundu.

"Öğretmenler burada görev yapmak istemiyor"
Kurban pazarının hemen yanında bulunan Şirinevler ilköğretim Okulunda hizmetli olarak görev yapan Enver Çarkanat, Öğretmenlerin kokudan rahatsız oldukları için bu okulda görev yapmak istemediklerini ve başka yere tayin istediklerini dile getirdi.
Çarkanat, "Mahalle halkımızın sağlığı ve okula gidip gelen çocuklarımızın sıkıntı yaşamamaları açısından yetkililerden bu kurban pazarının şehir dışına, ikametgah sınırlarının dışına çıkarılmasını istirham ediyoruz." Şeklinde konuştu.

"Kurban bayramı gelmeden şehir dışına çıkarılsın"
Daha kurban bayramı gelmeden pazarın şehir dışına çıkarılmasını halkın sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Çarkanat, yetkililere seslenerek kurban pazarının biran evvel şehir dışına çıkarılması çağrısında bulundu.

"Kokudan evlerimiz de rahat oturamıyoruz"
Evlerinde bile kokudan dolayı rahat oturamadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Şaban Mutlu isimli vatandaş ise, "Balkon kapısını açtığınız anda illa o koku içeri giriyor. Devletten beklentimiz daha kurban bayramı gelmeden burada bulunan kurban pazarını şehir dışına çıkarmaları. En azından çocuklarımızın sağlığı için kurban pazarı şehir dışına çıkarılsın."dedi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir