• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Yazılı Sınavlar SBS Yerine Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS`nin yerine getirilecek sistemle ilgili önemli ipuçları verdi. Buna göre yıl içinde okullarda uygulanan bazı yazılı sınavlar, merkezî sistemle yapılacak. Öğrenciler bu sonuçlara göre okullara yerleştirilecek. Çok tercih edildiği için yığılmaların yaşandığı okullar için de ayrı sınav düzenlenecek.

Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi`nin kapanış konferansının çıkışında önümüzdeki yıl öğrencilerin okullarda gördükleri derslerden girdikleri yazılı sınavlarından bazılarının merkezî sistemle yapılacağını söyledi.

Müfredattaki konuların esas alınacağını belirten Bakan Avcı, "Okullarda düzenlenen bazı yazılı sınavlar, sene içinde merkezî sistemle yapılacak. Bunlar daha sonra okullara girişte değerlendirmeye katılacak. Sene içinde çocuklar kaç sınav oluyorsa onların içinden seçeceğiz. İlave sınav getirmeyeceğiz." dedi. SBS yerine kurulacak sistem üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bir gazetecinin İran`la yapılan eğitim anlaşmalarına ilişkin sorusuna ise Milli Eğitim Bakanı şu cevabı verdi: "Türkiye`nin 50`yi aşkın ülke ile eğitim işbirliği anlaşması var. Bunlar Dışişleri Bakanlığı onayı alınarak imzalanan anlaşmalar. 50`yi aşkın ülkenin eğitim bakanlıkları ile Milli Eğitim Bakanlığımız eğitim anlaşmaları imzalamıştır, bundan sonra da imzalayacaktır. İran`la imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasının da diğer eğitim işbirliği anlaşmasından hiçbir farkı yoktur. Zaten bu anlaşmalar standart hükümler içerir." Bakan Avcı, özel okullarda Kürtçe eğitim konusunda ise bakanlığın böyle bir çalışması olmadığını söyledi. Anayasa`nın 42. maddesinin çok açık olduğunu, böyle bir çalışma için Anayasa değişikliğinin gerektiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir