• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Batman İHL fakiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur ve Merkez Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, yaptıkları açıklamada İmam Hatip Liselerinin mevcut ihtiyaca karşılık vermediğini belirterek Batman`daki İmam Hatip Liselerinin azlığına dikkat çektiler.

Batman`da sadece 3 tane İmam Hatip Lisesinin olduğunu hatırlatan İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, bunların Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi olduklarını söyledi.

Batman`ın öğrenci potansiyeline göre bu okul sayılarının çok yetersiz olduğunun altını çizen Teyfur, "Geçen yıl İHL`lere 5 bin öğrenci müracaat etmesine rağmen okullar yetersiz kaldığından sadece bin 500 öğrencinin kaydı yapılabildi. Yaptığımız araştırmada Batman`daki İmam Hatip okullarının birçok sıkıntısına şahit olduk. Şehir olarak imam hatip okullarında çok fakir olduğumuzu gördük. Çünkü Batman`da imam hatip okullarına yönelik korkunç bir talep var. Batman`ın çok büyük bir potansiyeli var. Ancak var olan imam hatip okulları ve bizzat okul içindeki sıkıntılardan dolayı bu potansiyele cevap verilemiyor. Onun için Batman`da acil olarak imam hatip liselere ve müstakil imam hatip ortaokullara ihtiyaç vardır" dedi.

Geçen yıl İHL`ler açısından verimsiz geçti

Yaşanan sıkıntılardan dolayı geçen yıl Batman`ın İmam Hatip Liseleri açısından kayıp bir yıl yaşadığını belirten Teyfur, "Geçen yıl Batman Merkez İmam Hatip Lisesine 5 bin talep oldu ve sadece bin 500 kişi alabildiler. Müstakil imam hatip ortaokul olmadığı içinde ayrıca ortaokula başlayan öğrencilerde aynı binada ders gördüğünden dolayı blok olarak ders görüldü ve bu konuda birçok sıkıntılar yaşandı. Hem öğrencilerin yaş farkından dolayı sıkıntılar var ve hem de blok olarak derslerin görüldüğünden dolayı geçen yıl verimsiz geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkililerden mutlaka bu konuda duyarlı olmalarını ve siyasilerin bu konuya eğilmelerini istediklerini ifade eden Teyfur, gereken önemin verilmemesi halinde geçen yıl ki gibi çok verimsiz bir eğitimi geride bırakacaklarını ve öğrenciler açısından da büyük bir kayıp olacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in duyarlılığını bekliyoruz

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur ise, mevcut imam hatip liselerinde ikili eğitim (sabah-öğlenci) yapıldığından 10 yaşındaki öğrencilerin 80 dakika blok ders gördüklerini ve bunun da performansa ters olduğunu vurguladı. Teymur, "Diyarbakır merkezde 2013-2014 yılından itibaren 6`sı müstakil ortaokul olmak üzere 15 imam hatip lisesi, Van`da 4`ü müstakil 8 imam hatip lisesi varken ve Batman`da 3 imam hatip lisesi ki, (bir tanesi Batman`ın 10 kilometre dışındadır) olması manidardır. Özellikle siyasilerin bu konuda başta imam hatip okumuş olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in daha duyarlı olmasını talep ediyoruz" dedi.

Teymur, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Batman`daki eğitimin dünya standartlarına ulaşabilmesi için özellikle müstakil imam hatip ortaokuluna ihtiyaç vardır. Yetkililerin bu konuda gerekli çalışmalarını yapmalarını ve buna duyarlı olmalarını istiyoruz. Batman`ın çevre illerinde bu kadar fazla imam hatip okullarının açılmasına rağmen Batman`da açılmaması bizce çok manidardır. Tekrar yetkililerin buna sahip çıkmasını ve bu konuya özen göstermelerini istiyoruz."
Batman Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ve Batman İmam Hatip Derneği, Batman`da bulunan imam hatip liselerinin sorunları ile ilgili bir raporda hazırlayarak sorunları tespit ettiklerini belirttiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir