• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İHH Gençlik Merkezi yaz faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan İHH Gençlik Merkezi, yaz tatilinin başlamasıyla başta Kur'an kursları olmak üzere birçok alandaki faaliyetlerine başladı.

 

Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik Kur'an dersleri başta olmak üzere satranç, tenis, Arapça ve İngilizce kurslarının yanı sıra çok sayıda sosyal aktiviteler yapılmaktadır.

 

Kurslara katılan çocuklar, İHH Gençlik Merkezini çok sevdiklerini ve burada birçok kursa katıldıklarını ifade ettiler.

 

Ayrıca yetişkin bayanlara yönelik devam eden Arapça kursuna katılan bayanlar da bunun kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, Burada Arapça öğrendiklerini Kur'an dersi, Tefsir, Siyer Fıkıh, Tecvit ve Meal gibi dersleri aldıklarını belirttiler.

 

"Arapça dersi alan yaklaşık yüz öğrencimiz var"
Gençlik merkezinde Arapça dersleri veren Sani Özdemir Hoca ise, 3 aya yakındır Arapça dersi verdiklerini hatırlatarak, "Burada 4 Arapça grubu var. Çok istifade ediyoruz. Aşağı yukarı bu 4 sınıfımızda yüz tane öğrencimiz var" şeklinde konuştu.

 

Konuyla ilgili olarak İLKHA'ya konuşan İHH Van temsilcisi Ercan Çiplak da, yaklaşık olarak 6-7 aydır faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Gençlik merkezimiz iki bölümden oluşuyor. Bir bölümü erkekler için diğer bölümü ise kadın ve çocuk evi olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Yaz aylarının başlaması ve okulların tatil olmasıyla birlikte yaz okulu programlarımız başladı" dedi.

 

"Kayıtlarımız devam ediyor"
Kayıtlarının hala devam ettiğini aktaran Çiplak, "Bu kapsamda kayıtlarımız hala devam ediyor. Yetim çocuklar başta olmak üzere bize başvuran ve şartları uygun olan kardeşlerimizi imkanlarımız ölçüsünde yaz okullarımıza dahil ediyoruz. Burada yaz okullarında özellikle Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Değerler Eğitimi, sportif ve kültürel aktiviteler film izletileri, sinema gösterimleri dönemsel olarak sportif faaliyetlerle inşallah çocuklarımızın keyifli bir yaz geçirmelerini temin edeceğiz" diye konuştu.

 

Öte yandan erkek öğrenciler ile kız öğrencilerin farklı alanlarda ders gördükleri gözlenirken çocukların özellikle Kur'an-ı Kerim derslerine yoğun katılım gösterdikleri görüldü. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir