• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
İşçiliği beğenmedi yeniden yapılması talimatı verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Endüstri Meslek Lisesi inşaatının dış cephesindeki işçiliği beğenmeyince yüklenici firma yetkilisine uyarılarda bulundu. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolörüne binanın teslim alınmaması talimatını veren Karaloğlu, binanın dış cephesinin de yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.

 

Erciş ilçesinde TOKİ tarafından afetzede kiracılar için yaptırılan konutların kura çekimine katılan Vali Münir Karaloğlu, beraberinde Yardımcısı Mehmet Özel, Erciş Kaymakam Vekili ve Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar'la birlikte yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu.

 

İlk olarak Karataş mevkiinde yaptırılan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu inşaatına giden Karaloğlu, yapımı tamamlanan ve boyası yapılan binanın dış cephesindeki işçilik hatalarını görünce, inşaatın kontrolörü ve yüklenici firma yetkilisini yanına çağırdı.

 

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlisine binayı 'neden düzgün kontrol etmiyorsun' sorusunu yönelten Vali Karaloğlu, yüklenici firmanın temsilcisine de 'bu kadar kötü sıva yapılır mı? şeklinde tepki gösterdi.

 

Binanın dış cephesinin yeniden sökülerek yapılmasını ve 15 gün içinde kendisinin yeniden kontrole geleceğini söyleyen Karaloğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolörüne de binanın teslim alınmaması talimatını verdi.

 

Vali Karaloğlu, daha sonra Erciş sahil yolu üzerinde yapımı devam eden öğrenci pansiyonu ve öğretmen lojman inşaatında da incelemelerde bulundu.

 

Kaba inşaatı devam eden öğrenci pansiyonundaki işçilik hatalarını gören ve tepkisini ilk olarak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolörlerine gösteren Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerine de uyarılarda bulundu.

 

Daha sonra yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği öğretmen lojmanları içine giren Vali Karaloğlu, yine dış cephedeki işçilik hatalarını görünce 'yeniden yapılsın' talimatını verdi.

 

Vali Karaloğlu, incelemelerinin ardından buradan ayrıldı. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir