• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Kışın vazgeçilmez tatlısı: Taş kadayıf ve kaymaklı taş kadayıfı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tatlı ustası Demircan, bu mesleği babadan öğrenip 32 yıldır kendilerinin sürdürdüğünü ifade etti. 

Kış mevsiminde tatlılara fazla rağbet edildiğini söyleyen Demircan, özellikle Kızıltepe ve birçok yerde en çok taş kadayıf ve kaymaklı taş kadayıfa talebin olduğunu aktardı.

"Tatlı, kış mevsiminde güzel bir lezzettir"

Uzun yıllardır tatlıcılık mesleğini icra ettiğini ve kış mevsiminde tatlıya olan rağbeti dile getiren Demircan, "Tatlıcılık baba mesleğimizdir. Biz, ikinci kuşak olarak devam ediyoruz. 32 yıldır hizmet veriyoruz. Daha önce mahalle aralarında tatlıcılık yaparak geçim sağlıyorduk. Tatlı, kışın daha çok talep görüyor. Kışın insanın kan şekeri daha çabuk düştüğünden ve üşümemesi için tatlı, kış mevsiminde güzel bir lezzettir." şeklinde konuştu.

"En çok talep gören ürünlerimiz cevizli taş kadayıf ve kaymaklı taş kadayıfıdır"

Bölge insanının en fazla tercih ettiği tatlı çeşitlerini sıralayan Demircan, "Ürünlerimizden en çok talep gören ürünlerimiz cevizli taş kadayıf, kaymaklı taş kadayıf, halka tatlısı, tulumba yani işin açıkçası bütün ürünlerimiz talep görüyor, talep görmeyen ürün üretmiyoruz." dedi.

Bu mesleğin zor yanlarına da değinen Demircan, "Her işin bir zahmeti var, esnaflık kolay değildir. Sabah saat 7'de dükkânı açıyorsun, gece 01.00'e kadar ayaktayız halkımıza müşterilerimize hizmet ediyoruz. Biz bu hizmetten mustarip değiliz, seviniyoruz. Yani hoşumuza da gidiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir