• DOLAR 32.181
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2446.259
  • ...
Sudani'den oturum talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Şiya es- Sudani bugün, parlamentoyu hükümet programı ve bakanlıkların oylanması için yarın oturum düzenlemeye çağırdı.

Sudani, Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi’ye gönderdiği mektupta, “Parlamentoya sunmak ve yarın kabine oylamasının yapılacağı tarihi belirlemek amacıyla size hükümet programını gönderiyoruz. Daha sonra bakanlıkları dolduracak adayların isimlerini göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sudani’ye yakın kaynaklardan alıntı yapan DPA, bakanlık kadrosunun parlamentoda çoğunluğa sahip Şii Koordinasyon Çerçevesi için 12, Halbusi liderliğindeki Sünni Egemenlik İttifakı için 6, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) için 4, Hristiyan azınlık için bir bakanlık olmak üzere toplam 23 bakanlıktan oluştuğunu aktardı.

13 Ekim tarihinde yeni Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, hükümeti kurma görevini Şiilerin başbakan adayı Muhammed Şiya es-Sudani'ye vermişti. Sudani'nin 30 gün içerisinde kabinesini meclise sunması gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir