• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Van Sobacılar Çarşısında kış hareketliliği yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu Bölgesi’nde havaların soğumasıyla beraber, özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk hava kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

Kırsal mahallerde ve yüksek kesimlerde yaşayan insanlar da sobalarını yakarak soğuktan korunmaya çalışıyor. Ancak artan maliyetler soba fiyatlarının yukarı yönde hareket etmesine neden oluyor.

Bu yılki soba fiyatlarını değerlendiren Van Sobacılar Çarşısı esnaflarından Turgut Belli, her senenin bir önceki seneyi arattığını söyledi.

Turgut Belli

İnsanların istedikleri ürünleri alamadıklarını belirten Belli, “İnsanlar daha ucuz ürünleri alıyorlar. Genel olarak kovalı, turbo ve saç sobaları satıyoruz. İnsanlar daha ucuz olan ve içinde odun, tezek gibi maddeleri yakabilecekleri sac sobaları tercih ediyor. Turbo sobalar bu sene çok pahalı. Rağbet genelde sac ve kovalı sobalara oluyor. Bir haftadan fazladır işlerimiz başladı. Yoğunluğumuz ortalama bir buçuk ay sürüyor. Daha sonra seyrekleşiyor. Şu an bir rağbet var. İnsanlar kışa hazırlık yapmak için soba alımlarına başladılar.” dedi. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir