• DOLAR 32.204
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2425
  • ...
Babacan: Önce tedbir sonra Allah'ın takdiri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maden faciasının meydana geldiği bölgede konuşan Babacan şunları söyledi; 

''Ne yapılması gerektiği çok iyi çalışılmalı. İhmaller neydi? Tedbirlerde eksiklikler, hatalar neydi? Bu, bağımsız bir şekilde denetlenmeli. Ama güçler ayrılığı olmayınca ne denetim düzgün yapılıyor ne de cezalar veriliyor. Bunları yapan da denetimi yapan da aynı taraf olunca olmaz. Burada adli denetim kadar yasama denetiminin, Meclis denetiminin de düzgün yapılması gerekiyor. Tedbir konusunda her türlü maliyet harcanmalı ve bir kişinin bile canını tehlikeye atmayacak bir sistem kurulmalı. Bir savcılık süreci var ama bu sürecin bağımsız ve tarafsız işlemesi gerekiyor. Meclis'te bağımsız ve tarafsız şekilde araştırma komisyonları olmalı.

Evet biz kadere inanırız ama önce tedbir sonra Allah'ın takdiri. İhmal edip kadere yükleyemeyiz. Elbette Allah'ın takdiri en büyüktür, kadere hepimiz inanırız ama tedbir almamak hata olur. Artık toplum olarak bunlara itiraz etme zamanı geldi. Bunu da bağımsız ve tarafsız bir denetimle sağlayabiliriz.

Zaten devletin işlediği bir tesis, kendi yapıyor kendi denetliyor. Yargı da bağımsız olmadığından o süreç de bağımsız işlemiyor. Meclis açıldı. Artık bir komisyon kurulmalı bununla ilgili. Gelişmiş ülkelerde maden yok mu? orada niye bu kadar kaza olmuyor da, burada oluyor? Çünkü denetleme var. Hedef bağımsız denetleme olmalı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir