• DOLAR 32.22
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2448.406
  • ...
SON DAKİKA
Bartın’daki maden patlamasına ilişkin siyasilerden açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlama haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. İşçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla çalışmaktadır. Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi korusun.” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bartın’da, maden ocağında gerçekleşen patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Devletimiz, ilgili tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Dualarımız, tüm maden işçilerimizin bir an evvel salimen ailelerine kavuşmaları için.” diye konuştu.

“Kurtarma çalışmaları sürüyor”

Paylaşımda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki işçi kardeşlerimize geçmiş olsun. Devletimiz tüm kurumlarıyla kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Can kaybı olmaması tek temennimiz. Allah ülkemizi tüm kazalardan muhafaza eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bartın Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve mahsur kalan işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizle dualarımızı gönderiyoruz. Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz.” dedi.

“Çalışmalar aralıksız sürüyor”

Maden ocağında çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bartın’da maden ocağında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mahsur kalan kardeşlerimizin kurtarılması için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Çalışmalar aralıksız sürüyor.” açıklamasında bulundu.

“Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır”

Patlamaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını vurgulayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise şunları söyledi:

“Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Amasra’da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize, ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır.”

“Tüm imkânlar seferber edilmiştir”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bartın’ımıza geçmiş olsun. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz. Devletimiz bütün imkânlarıyla olay yerindedir. Tüm imkânlar seferber edilmiştir.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir