• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
35 milletvekili çözüm süreci için Muş'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - AK Parti Muş milletvekili Faruk Işık'ın organize ettiği, aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ile çok sayıda milletvekillerinden oluşan 35 kişilik bir heyet Muş'a geldi.

 

Çözüm süreci ile ilgili olarak Muş'a gelip, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muşlu vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunacak olan heyet, il merkezi ve ilçelerde gruplar halinde ziyaretlerde bulunmaya başladı.

 

Saat 10.30 sularında Muş Havaalanına inen milletvekilleri, gruplara ayrılarak halkı dinlemek üzere Muş merkez ve ilçelere dağıldılar. Muş merkeze gelen Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Faruk Işık ve beraberindeki heyet, ilk olarak Muş Valiliğini ziyaret etti.

 

Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret ettikten sonra Muş Belediyesini ziyaret eden heyet, oradan da Cuma namazını kılmak üzere camiye geçti.

 

Cuma namazından sonra halkla bir araya gelen heyet, çay ocağında halkla çay içerek sohbet ettiler. Heyet, çözüm süreci ile ilgili istişarede bulunmak üzere akşam yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek.

 

Gelen heyetin ziyaret amacının, çözmeye çalışılan sorunun bizzat yaşandığı coğrafyayı görmek, orada yaşayanları tanımak ve sorunu bizzat muhataplarından dinlemek olduğunu belirten Muş Milletvekili Faruk Işık, ziyaret ile ilgili şunları söyledi: "Son asır boyunca ama özellikle de son otuz yıldır ülkemizin maddi ve manevi her türlü kaynağını tüketen, kardeşi kardeşe düşman kılan, bu toprakların tarihinde yaşanmış en kirli kavgayı bitirmeyi hedefleyen helalleşme ve kardeşliğimizi yeniden tesis etmek, bundan sonra tek bir ocak sönmesin, tek bir ana yüreği yanmasın diye başlattığımız bu sürecin hayırla sonuçlanmasına katkıda bulunmayı arzu ettiğimiz bu ziyaret bir önceki ziyaretin Doğu Anadolu halkasını oluşturmaktadır'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir