• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mağdure E.A.'nın Avukatı basına konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'de 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın uzman çavuşlar tarafından cinsel istismar ve tecavüze uğramasıyla ilgili davada mahkemenin verdiği tahliye kararına tepkiler devam ederken, mağdurenin Avukatı Canan Çakabey olayla ilgili basına konuştu.

 

Av. Canan Çakabey, "Mağdurenin ailesinin mağdurenin bir uzman çavuşun evinde olduğunu öğrenmesi üzerine kolluk kuvvetlerine bir başvuruları oldu. Daha sonra mağdure ve ailesi bu kişilerden şikâyetçi olmak adına kolluğa gidip beyanlarını sundular. İfadelerini verdim. Bu ifadeler üzerine isimleri geçen şüpheliler savcılık makamınca gözaltına alındı. Bir kısmı tutuklanmaya sevk edildi, tutuklandı. Daha doğrusu mağdurenin farklı tarihlerde beyanları oldu. Mağdure şimdiye kakar 3 veya 4 defa beyanlarda bulundu. Her beyanda da farklı farklı isimler geçti. O yüzden de dosyamıza her ne kadar da 4- 6 olarak geçse de şüpheli sayımız 8. Bu şüpheli 8 kişiden 4 kişi tutuklandı. Savcılık makamınca tutuklanmaya sevk edildi. Suç ve Ceza Mahkemesi tutuklama kararı verdi. Ancak daha sonraki tarihlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nın Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz üzerine şüpheliler tahliye edildi. Tabi, tahliye sonrası halk arasında da basında da çok geniş bir tepki doğdu. Biz bu tepki üzerine tekrardan dün itibari ile 20 Haziran 2013 tarihi itibari ile şüphelilerin tekrardan tutuklanmasına ilişkin Cumhuriyet Baş Savcılığına tutuklama talebinde bulunduk."dedi.

 

"Basına da yansıdı. Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de aynı şekilde bu şüphelilerin tekrardan tutuklanması adına onların da tutuklanmaya ilişkin bir talepleri söz konusu olmuştur" diyen Canan Çakabey, " Savcılık makamı şu an hem bizim, hem bakanlığın tutuklamaya ilişkin talebini değerlendirme aşamasında. Biz henüz bir sonuç alamadık. Hem tutuklamaya ilişkin hem de dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasına ilişkin biz başvuru yaptık. Ama daha savcılıktan bize olumlu ya da olumsuz herhangi bir netice verilmedi." diye konuştu.

 

Çakabey açıklamasının devamında, "Koruma talebiyle ilgili aslında bana yapılan başvuru üzerine biz orda mağdure psikolojik sıkıntılar yaşadığı için psikiyatri tedavisi görmesi adına koruma talebinde bulunduk. Ama basına bu farklı bir şekilde yansıdı. Çünkü mağdure zaten ailesi ile birlikte kalıyor ve aile ciddi bir şekilde mağdurenin arkasında. Çok ciddi bir destekleri söz konusu. Bazı şeyler dosyanın teferruatıyla birlikte olduğu için. Çünkü bunlar ileriki aşamalarda zaten soruşturmayla farklı yönlere çekilecek noktalar olduğu için o noktalarla ilgili çok fazla beyanda bulunmayı istemiyoruz. Sadece söylemek istediğimiz şey, bir koruma talebimiz olmadı. Valilik veya herhangi bir kurumda bir talebimiz olmadı. Sadece tedavi görmesi adına bir başvuru yaptık. Bu başvurumuz da değerlendirildi. Zaten bakanlıkta gerekli birimleri göndererek aile ile görüşme sağlandı. Gerekli işlemler yapılıyor. Biz haricen aldığımız duyumlara göre zaten şüphelilerle ilgili kendilerine bir tahkikat başlatılmış. Bunların ne olacağıyla ilgili yargılama sonunda ya da yargılama aşamalarında hep beraber öğreneceğiz. Şu an dosyada gizlilik kararı devam etmekte. Gizlilik kararı kaldırıldığında bu kişilerin tekrar tutuklanması yönünde bir karar çıktığında biz tekrar bunu basınla baylaşacağız." ifadelerini kullandı.

 

Çakabey son olarak, "Olaylar Bingöl'de oldu, kesinlikle Solhan'da değil. Zaten buna ilişkin de bir bilgi kirliliği oluştu basında. Bir de olayımızla belki çok doğru da değil ama kaçırıldığına ilişkin bilgi yansıtıldı. Yani dosyamızda herhangi bir kaçırılma söz konusu değil." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir