• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Heyelan nedeniyle yolları kapanan köylülerden tepki: Seçim zamanında oy istemeye gelmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yamaç grup köy yolu, 2022'nin haziran ayında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yolda ilgili kurumlarca incelemeler yapılırken, köy sakinleri ise yaptıkları basın açıklaması ile yolun kış gelmeden yapılmasını talep etti.

Bölgede 9 köye ulaşım sağlayan Yamaç grup köy yolundan faydalanamadığını belirten köylüler gerek kendilerinin gerekse de öğrenci ve hastaların sıkıntı yaşadığını belirtti.

Basın metnini bölge köyleri sakinleri adına Alaattin Elaltunkara, okudu. Elaltunkara, bölgedeki köylerin yıllardır heyelan nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydetti.

"9 kilometrelik yolumuzu 20 kilometre uzatarak köyümüze gidiyoruz"

Elaltunkara, "Burada toplanmamızın nedeni, sürekli çöken Yamaç köy yolunu kullanan köylüler olarak yaşadığımız sorunları kamuoyuna duyurmaktır. Yamaç grup köy yolunu kullanan 9 köy var. Bu köylerimizde yaşayan ve ikamet eden köylülerimiz, yıllardır yol sorununu yaşamaktadırlar. Sürekli heyelanlar sonucu çöken yolumuz, artık geçici onarımlara da dayanamaz hale geldi. Bu geçici çözümlerin hiçbir fayda vermediği görülmüştür. Konuya ilişkin Bingöl'deki kamu kurum ve kuruluşlara, siyasilere ve ilgili tüm makamlara başvurular yapılmıştır. Şu an burada ciddi bir ulaşım sorunu yaşanmaktadır. 9 kilometre olan yolumuzu kullanamadığımız için şu an yolumuz yaklaşık 20 kilometreye çıkmaktadır. Bu, yöredeki tüm köylere maddi anlamda bir külfet getirmektedir. Köy yolumuzun sağlıklı olmaması ve mesafenin uzaması nedeniyle okula giden öğrencilerimiz ve hastalarımız sıkıntı yaşamaktadırlar. Toplanmamızın nedeni sesimizi yetkililere duyurmak ve Yamaç grup köy yolunun kış mevsimine girmeden acilen çözüme kavuşturulmasını sağlamaktır." ifadelerine yer verdi.

"Seçim zamanında köyümüze gelip oy istemeyin"

Açıklamada siyasilere de seslenen Elaltunkara, "Seçim dönemlerinde köyümüze gelip bizlerden oy isteyen siyasilerimiz maalesef, seçim sonrası köylerimizi unutmaktadırlar. Ayrıca 4 yıldır yılan hikayesine dönen Yamaç göletinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Yamaç grup köy yolunu çözüme kavuşturmadan köylerimize gelip oy istemeyin. Öncelikle köy yolumuzu inşa edin, köylülerimizin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırın. Yeter artık, Yamaç köyü yolu ve göleti yapılsın." dedi.

(İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir