• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Arınç`ın istifa ettiği yönünde basında çıkan haberler yalanlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu ve diğer protokol üyeleri ile beraber Edremit ilçesindeki TOKİ konutlarında incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç`ın istifa ettiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Atalay, "Bunlar tamamen hayal mahsulü üretilmiş şeylerdir" diye cevap verdi.

Atalay, "AK Partiyi, AK Parti hükümetini ve bizler arasındaki ilişkileri değerlendirirken şöyle bakmak lazım. Çok uzun yollardan geliyoruz. Herkes birbirine fedakârlıklarda bulundu. Bizim aramızda o tür sorunlar olmaz. Biz ülkeyi dedikodu ile yönetmiyoruz. Bizim hükümetimizde, bakanlar kurulumuzda, MKYK`larımızda açık gönüllülükle bütün meselelerimizi konuşuruz ama sonra kararlar verilir ve bu kararları hepimiz tereddütsüz uygularız. Bu parti içinde, hükümet içinde en başından beri varım. Bizim çalışma sistemimiz budur. Bülent Bey ile Başbakan`ımız siyasi hayatta birlikte geliyorlar. Onlar yeni değiller. AK Parti öncesinden de siyasi hayatları vardır. Öyle dışarıdan zannedildiği gibi, bugün bir iki yerde olduğu gibi ilişkiler, bizim aramızda olmaz. Bunlar tamamen hayal mahsulü üretilmiş şeylerdir. Başbakan`ımızın Kuzey Afrika ziyareti sırasında Bülent Bey vekâlet etmişti. Sanıyorum o günlerde yürüyen süreçle ilgili, Türkiye`deki olaylarla ilgili bazı açıklamalardan kaynaklanan böyle haberler üretiliyor. Tamamen asılsız bir haberdir" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
Bülent Arınç`tan istifa etti iddiasına yanıt

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf gazetesinde yer alan `Bakanlar Kurulu`nu terk ettiği, hem bakanlıktan, hem partiden istifa ettiği` yönündeki haberdeki iddialara cevap verdi.

Arınç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu`nu terk ettiğim, hem bakanlıktan, hem partiden istifa ettiğim, bakan arkadaşlarımın beni ikna etmeye çalıştığı ve sonunda Cumhurbaşkanımızın devreye girerek istifadan geri döndürdüğü iddiası tamamen asılsızdır. Ayrıca bu haber, Gezi Parkı olayları süresince basının bir bölümünde ısrarla gündemde tutulan bir senaryonun da devamıdır.

Bu senaryo; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve benim aramda görüş, üslup ve yaklaşım farklılıklarının olduğunu uydurarak bir fitne çıkarmayı amaçlamaktadır. Sayın Başbakanımızı "yalnızlaştırmayı" ve "kötü" göstermeyi, partimizi parçalamayı amaçlayan bu kirli senaryonun hiçbir tesiri ve anlamı olmadığını altını çizerek belirtmeliyim."

"KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ve hükümetin büyük bir uyum ve fedakarlık içinde ülke için, millet için çalışmalarını sürdürdüklerine işaret eden Arınç, "Büyük Türkiye hayalimizin önüne geçmek için karşı karşıya kaldığımız tüm oyunları, senaryoları ve düzenleri milletimizin desteği ve Allah`ın yardımıyla tek tek aşıyoruz ve aşmaya devam edeceğiz. Kimsenin bizim kardeşliğimizi, iç huzurumuzu, birlikteliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir