• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
STK`lardan yaz Kur`an kurslarına katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Türk, Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ile İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, ailelerden yaz tatilini bir fırsat bilerek çocuklarını gerek Diyanet gerekse de kimi STK`lar tarafından açılan Kur`an kurslarına göndermeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti.
 
"En hayırlı olmanın şartı Kuran`ı öğrenme ve öğretmemizdir"
Okulların tatile girmesiyle Yaz Kur`an Kurslarının başlayacağını aktaran İkra-Der Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Türk, "24 Hazirandan itibaren camilerde bu kurslar başlayacak. Okul döneminden sonra geçleri bir rehavet sarmaktadır. Bunun önüne geçmek adına camilerimizde başlayacak olan Kur`an kursları bunun önüne geçecektir. Bu kurslarda çocuklarımız Kur`an dersi alacaklar. "Sizin en hayırlınız Kuran`ı öğrenen ve öğreteninizdir." Hadisi şerifi ışığında kardeşlerimiz hareket etmeli ve toplumun en hayırlı kişileri olacaklar inşallah. Bizim en hayırlı olmamızın şartı Kuran`ı öğrenme ve öğretmemizdir. Dolayısıyla bir zamanlar bu tür imkanlar yoktu. Camiler ahırlara çevrilmişti. Ama bu gün Hamdolsun camilerimiz açık. Çocuklarımız rahat bir şekilde Kur`an kurslarına ya da STK`larımızın açtığı Kur`an kurslarına çocuklarını gönderebiliyorlar bu nimetin farkında olmamız ve kıymetini bilmemiz gerekir" dedi.
 
"Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ve ehlinizi koruyun"
"Ey iman edenler! Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ve ehlinizi koruyun" ilahi ikazını hatırlatan Türk, "Burada hitap bütün Müslümanlaradır. Burada her anne ve baba dersler çıkarmalı ve kendilerini muhafaza etmenin yanında çocuklarını ve ailelerini de bu ateşten muhafaza etmeleri lazım" şeklinde konuştu.
 
Ailelere tavsiyelerde bulunan Türk, "Evlerine en yakın olan camilere çocuklarını göndermeleri, Bunun yanında çocuklarına günlük bir program vermeleri, çocuklarını takip etmeleri ve çocuklarına İslami eserler okutmaları ve bu noktada çalışma yapan STK`lara çocuklarını göndermeleri tavsiyesinde bulundu.
 
Kendilerinin de yaz aylarına yönelik sosyal aktivitelerinin olacağını bildiren Türk, "Burada dernek binamızda Kur`an, Siyer, Akaid ve Fıkıh alanında derslerimiz olacak. Bunun yanında sosyal aktivitelerimiz de olacak" diye konuştu.
 
"Çocuklarımız okullarda ciddi bir eğitim alamıyor"
Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan da, çocukların okullarda ciddi bir eğitim alamadığını belirterek, "Bölgemizde hem sosyal anlamda hem dini anlamda hem de kültürel anlamda eğitimin çok çok zayıf olduğu herkesçe biliniyor. Bununla birlikte yaz aylarında çocuklarlarımıza eğer evde ciddi bir eğitim veremiyorsak, STK`ların ya da Diyanetin açmış olduğu yaz Kuran kursları ve yaz okulları çok önem arz ediyor" dedi.
 
STK`lar ya da Diyanetin yapacağı bu çalışmaların yanında ailelere de çok iş düştüğünü söyleyen Aslan, "Çocukların gelişmesi sadece üç aylık yaz tatili ile mümkün değildir. Bu anlamda ailelere çok büyük işler düşüyor. Aile bu noktada seçici davranmalı çocuğunu gönderdiği kurumu çok iyi seçmeli, çok iyi bilmeli onun yanında kendisi de çocuğa sahip çıkmalıdır" diye konuştu.
 
"Bu çalışmaları destekliyoruz"
İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren de bu çalışmaları takdir ettiklerini ve desteklediklerini belirterek ayrıca bir STK olarak kendilerinin de bayanlara yönelik böyle bir çalışmayı 19 Hazirandan itibaren başlattıklarını, erkeklere yönelik olarak ise ayın 24`ünden itibaren bir okulda bu dersleri başlatacaklarını söyledi.
Eren, buralarda Kur`an, Tecvit, Kıraat, Ahlak ve Siyer gibi dersler işleyeceklerini ifade ederek ailelere mutlaka çocuklarını bu tür programlara göndermeleri çağrısında bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir