• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
BEST-DER`in yaz tatil programına yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - BEST-DER`in bu yıl çocuklara ve gençlere yönelik 3.`üncüsü gerçekleştirdiği "Yaz Tatil Programı" yoğun bir katılımla başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan derneğin eğitim komisyonu başkan yardımcısı eğitimci Ertan Ay, gençleri ve çocukları internet ortamlardan ve ahlaksızlıkların meydana geldiği sokaklardan muhafaza etmek için böyle bir çalışmanın içerisine girdiklerini belirterek şunları söyledi: " 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı geçen hafta itibarıyla nihayete erdi. Bitlis`te de yaklaşık 98 bin çocuğumuz ve gencimiz uzun bir tatil sürecine girmiş bulunmaktadır.

"İnsan hayatı hiçbir zaman boşluk istemeyen bir yaşantıdır"
İnsan hayatı öyle bir şey ki, hiçbir zaman boşluk istemeyen bir yaşantıdır. Onun için bizler her mekânda ve zamanda insan eğitiminin üzerinde durulması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı BEST-DER eğitim komisyonu olarak öğrenci kardeşlerimizin 3 aylık uzun tatil döneminde vakitlerini boş yerlerde, internet kâffelerde, sokaklarda, kötü arkadaşlık ortamlarda geçirmemeleri ve onları doğru yola kanalize etmek için böyle bir çalışma başlattık. Bu yaz programının daha verimli geçmesi için elimizden gelen tüm gayretlerimizi göstereceğiz" dedi.

 "Gençlerimizin manevi yönlerinin gelişimine önem vermekteyiz"
Yaz tatili programı kapsamında ağırlıklı olarak öğrencilerin manevi yönleri üzerinde durulacağını vurgulayan Ay, "Programımız kapsamında farklı dersler seçildi. Özellikle burada çocuklarımızın ve gençlerimizin eksik olan yönleri, özellikle de maneviyatlarını geliştirmek için Kur`an eğitimi, Hz. Peygamberin (sav) hayatı olan siyeri nebi ve ona arkadaşlık yapan değerli dostlarının (sahabe) hayatına ağırlık verilecektir.

 "Peygamberin örnek hayatını yaşamaları ve yaşatmalarını sağlayacağız"
Tabi bu zamanın daha verimli ve neşeli geçmesi için araya bazı aktiviteler koyarak bir program hazırladık. İnşallah bu 3 aylık zaman zarfında gelen kardeşlerimizden en azında ahlaki yönden gelişmelerine katkı sağlarız. Bu gençlerimizin Kur`an-ı Kerim`le tanışma buluşma, kendi dinlerinin tebliğcisi olan Allah Resullü(sav)`ı en iyi bir şekilde öğrenebilme tanıyabilme, bunu tanıyınca kendi hayatına, okula, çarşıya, pazara, gittiği her yere, evine, derneğine, caddesine, sokağına, mahallesine, bucağına öğrendiği bu örnek hayatı en iyi şekilde yansıtabilmelerini sağlamak amaçlarımızın temelini oluşturmaktadır" ifadesini kullandı.

 "Beklentimizin üstünde bir katılım oldu"
Programlardan yararlanmak için farklı kesimlerdeki velilerden yoğun talep geldiğinin altını çizen Ay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizlere başvuruda bulunan velilerin çocuklarını kabul ederek programa dâhil ettik. İlk haftadan itibaren beklediğimizin çok üstünde bir katılım gerçekleşti. Başladığımız programda kendi alanlarında uzman eğitimci olan gönüllü hocalarımızla birlikte bu programı sürdüreceğiz.

 "Gençlerin kaynaşması için sosyal aktiviteler yapacağız"
Tabi çocukların ve gençlerin sıkılmaması için ders saatlerimizi en verimli ve güzel şekilde kullanacağız. Gelen öğrencilerimizin derneğe adapte olması ve birbiriyle kaynaşmaları için yemekli gezi programlarımız, ödüllü bilgi yarışmalarımız, futbol turnuvalarımız gibi Sosyal aktivitelerimiz olacaktır."

 Her aile mutlaka çocuğunu camiye göndermelidir
Son olarak ailelere tavsiyelerde bulunan Ay, sözlerini şu ifadelerle bitirdi: "Yaşadığımız teknoloji çağında insanların kendilerini muhafaza etmeleri çok güçtür. Mutlaka her ailenin çocuğunun yapıp ettiklerinden haberdar olması gerekiyor. Çocuğunun nerede ve neler yaptığını, kimlerle birlikte olduğunu çok iyi bir şekilde tahlil etmesi gerekiyor. Neticede bir ailenin çocuğunun davranışı o ailenin resmini çekiyor. Bunun için tüm aileler yakın olduğu bir camiye mutlaka çocuklarını göndermeleri gerekiyor." (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir