• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Siyer sınavı şampiyonu evliyalar diyarından - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Peygamber Sevdalılarının her yıl Nisan ayında düzenlediği "Kutlu Doğum Siyer Sınavı" bu yıl 27 Mayıs tarihinde iki kategoride 68 merkezde yapıldı. 15 yaş altındaki adayların yarıştığı 2.`inci kategoride Mehmet Ali Gönül`ün kaleme aldığı "sevgili peygamberim" adlı siyer kitabından yapılan sınavda birinciliği Bitlis ve Diyarbakır paylaştı.
 
Eseri dört defa okuyarak sınava hazırlandığını belirten Türkiye birincisi Fatih Demirkol, duygularını şöyle ifade etti: "Peygamber sevdalıları tarafında sınavın yapılacağı tarih belirlendikten sonra bulunduğumuz merkezde kayıtlar alınmaya başlandı. Ben de kaydımı yapmak için Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden BEST-DER`e başvurarak kaydımı yaptım.
 
Sınav için belirlenen eseri aldım ve çalışmaya başladım. Bir yanda siyer sınavına çalışırken, bir yandan da SBS sınavına hazırlandım. Ağırlıklı olarak siyer sınavına hazırlandım. Sınavın yapılacağı tarihe kadar 4 defa kitabı bitirerek hıfz ettim. İddialı olarak hazırlandığım bu sınav öncesi heyecanlıydım. Sınav esnasında bu heyecanı atlatarak soruları çözdüm.
 
Öncelikle böyle bir sınavı düzenleyerek bizim gibi binlerce genci peygamber hayatıyla buluşturan ve tanıştıran Peygamber Sevdalıları Platformuna sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu ve benzeri sınavların artarak her tarafa yayılmasını temenni ediyorum" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir