• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İHO EBRAR Mali'de medrese öğrencilerine Kur'an-ı Kerim hediye etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Verilen hediyeler sebebiyle sevinen öğrenciler, dağıtılan Kur'an-ı Kerimleri alarak topluca Fatiha Suresi okuyup ardından hayır sahiplerine dua etti.

İHO EBRAR ekibi, kızların eğitim aldığı Kur'an Kursu'nda yaptıkları dağıtım sonrasında aynı kursun erkeklere eğitim veren merkezine giderek burada da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Dağıtım sonrasında açıklama yapan İHO EBRAR gönüllüsü Ayhan Çokkaş, "Türkiye de öğrencilerimiz her türlü imkâna sahip mekânlarda okudukları halde bu keyfiyete ulaşamıyor. 5 metre karelik sıvasız boyasız badanasız çıplak zemin üzerinde 17 kişi bir oda da yatıyor. 200 öğrenci penceresiz kapısız yerlerde hem ders görüyor hem de yatıyor. Bu kardeşlerimiz hem imkânsızlık içinde okuyor hem de mutlu gayretli başarılı bir eğitim ortaya koyuyor." dedi.

Medrese baş müderrisi Abdurrahman Bey ise "Öncelikle gelişiniz bizleri çok mutlu etti. Hayırseverlerin yapmış oldukları Kur'an-ı Kerim yardımından dolayı Allah cümlesinden razı olsun. Çok şükür kapımız penceremiz olmasa da kışın yağmur damlaları üzerimize gelse de bizim durumumuz birçok yerden daha iyi dedi. Burayı bulamayan ve dışarda açıkta ders gören birçok medrese var. Şu an bizim acil ihtiyaç duyduğumuz şey gıda maddeleridir." diye konuştu.

Öğrencilerin çok zor şartlar altında eğitim aldıklarını belirten Veysi Ülsen de, "Burayı gezerken beni duygulandıran şu kare oldu. Kardeşler bize refakat edip gezdiriyorlardı bu arada bir öğrenci de bizi gezdiren hocanın arkasından takip ederek ezberini veriyordu. Bu insanlar da imkân yok ama iman var." şeklinde konuştu.

(İLKHA)






Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir