• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
GAP organik tarım protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği Arasında "GAP Organik Tarım Küme Projesi' kapsamında, Diyarbakır Valiliğinde protokol imzalandı.

Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, GAP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocağil, Eğil Kaymakamı ve Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı katıldı.

Diyarbakır'ın Ilgın köyünde Organik Üretimde Artan Verim ve Yükselen Katma Değer Pilot Projesi" İle İlgili İşbirliği protokolünde konuşan Vali Kıraç, " Tarım sektörü insanoğlu için vazgeçilmez bir sektördür. Diyarbakır gibi bereketli topraklarda böyle bir projenin imzalanması çok önemlidir. Bu proje ile artık enerji üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında bölgenin sulama ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini dile getiren Kıraç, "Pilot uygulama ile sertifikalar verilecek. İlçedeki bir kuyuyu güneş enerjisine çevirmeyi düşünüyoruz. Bu projeye yaklaşık 508 bin bütçe ayrıldı" şeklinde konuştu.

Program Diyarbakır Valisi, GAP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı ve Eğil Organik Tahıl Üreticileri Birliği arasında imzalanan protokolün ardından sona erdi. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir