• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Bülent Arınç`tan Duran Adam Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilhassa son dönemde Sosyal Medya üzerinden yapılan yalan haberleri önlemek, insanların haklarını korumak için yeni düzenlemelerin yapılacağı konuşuluyordu.

Bu soru Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a soruldu.

Arınç, "yalan haber üretmenin, bir çok konuda bilgi kirliliği yapmanın caydırıcı bir düzenlemesi olmalıdır. Eğer kanunlarda bu konu ile ilgili yeterli düzenleme yoksa Adalet Bakanlığı da ilgili çalışmaları yapmalıdır " dedi.

"8 SAAT YERİNE 8 DAKİKA OLSUN"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "duran adam" eylemlerine ilişkin, "Bu bir şiddet eylemi değil bu göze de gayet hoş gelen bir eylem türü. Bir barışçı eylem türü. Bunu kınayacak halimiz yok. Benim zaten geçmişten bu yana özgürlükler alanında düşündüğümüz tek şey vardır; İnsanları şiddete, silaha yöneltmemek. İnsanların barış ve huzur içerisinde hukuk kurallarına uygun eylemler yapmasını sonuna kadar desteklemek. Taksim`de ağaçların kesilmesine yönelik başlayan eylemleri de anlayışla karşıladığımı ifade etmiştim. Sonradan bu eylemler şekil değiştirdi" dedi.

Bir muhabirin ayakta durma rekorunun 8 saat olduğunu söylemesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Arınç "Bir insan 8 saat ayakta nasıl kalabilir? Sağlıklarına bir zarar gelmesin onlarını seviyoruz. 8 saat yerine 8 dakikada sınırlandıralım" dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir