• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
 `Sahte Sağlık Kurulu Raporu` Operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, Gaziantep ve Kilis`te, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt yönetme, örgüte üye olma, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınan 3`ü kamu görevlisi 53 kişinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Aralarında sahte sağlık raporu aldığı öne sürülen kişilerin de bulunduğu 53 şüpheli, güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.
Örgüt liderliğini gözaltına alınan 2 kardeşin yaptığı öne sürüldü.

"Sahte tahlil sonucu"

Örgüt üyelerinin, engellilere sağlanan çeşitli avantajlardan faydalanmak için engelli derecesini yükseltmek ya da engeli olmadığı halde bu yönde rapor almak isteyenlere sahte tahlil sonuçları hazırladığı ve sahte sağlık kurulu raporlarının onaylanmasını sağladıkları iddia edildi.

Şüphelilerin, rapor derecesine göre kişilerden bin ile 5 bin lira arasında ücret aldığı ileri sürüldü.
Bu arada, operasyonunun yaklaşık 6 ay önce Dr. Ersin Arslan Hastanesi çevresindeki güven timlerinin yaptığı istihbarat çalışması sonucu düzenlendiği öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında önceki gün, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 53 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir