• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Selvi, okullardaki temizlik problemlerine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyaya yayılan Coronavirus (Covid-19) salgını ile beraber eğitime uzun süre ara verilmiş ve geçen seneden beri eğitim öğretime yüz yüze yapılmaya başlamıştı.

Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hijyenin olmadığı ve kalabalık ortamlarda bulaşma hızı daha fazla etkili olurken salgınla mücadelede birinci ve en etkili korunma yöntemi hijyen büyük bir önem arz etmişti.

Okullardaki temizlik problemi ile ilgili İLKHA muhabirlerine konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, hizmetlilerin eğitim öğretimin asli unsurları olduğunu ve kadro istihdamının gerçekleşmesinin lazım olduğuna dikkat çekti.

“Eğitim yuvalarının hijyen açısından da değerlendirilmesi gerekiyor”

Eğitim öğretim ortamının kalabalık bir grubun bir araya gelmesiyle gerçekleştiğini vurgulayan Selvi, “Mesela bir okulu bin tane öğrenci, 100 tane öğretmen, hizmetli, memur ve velileriyle beraber düşündüğümüz zaman kalabalık bir grupla bir organizasyon gerçekleştirilmiş oluyor. Elbette ki böyle bir ortamın hijyen açısından da değerlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda okullarımızın temizlik malzemeleri ve temizlik için ihtiyacı olan bütün unsurları bünyesinde bulundurması lazım. Şu anda da Millî Eğitim Bakanlığımız, okullar açılmadan ilkokul, ortaokul dahil olmak üzere bütün okullara bütçe gönderdi ve eğitim öğretime hazırlanması için kullanılmasını istedi. Ama bu yalnız başına temizlik sorununu çözmüyor. Şu anda belki de MEB’de en fazla ihtiyaç duyulan hizmetli görevini ifa eden arkadaşlarımızın eksikliğidir. Bunun giderilebilmesi için uzun yıllar personel alımı yapılmadı. İŞKUR marifetiyle ve yılın tamamını da içermeyecek şekilde istihdamlar gerçekleştiriliyor. Ama bunlar da sınırlı kaldığından dolayı birçok okulumuzda yerel imkanlar yoluyla bu sorunun çözülmesi arzu ediliyor.” dedi.

“Hizmetli açığını kapatacak istihdama ihtiyacımız var”

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi

Eğer bir yerde temizlik problemi varsa diğer alanlarda yapılanların hepsinin kıymetini kaybettiğini söyleyen Selvi, devamında şunları aktardı:

“Bu anlamda da bizim mutlaka bu konunun sağlıklı temelde çözülebilmesi için ciddi bir hizmetli açığını kapatacak istihdama ihtiyacımız var. Ayrıca İŞKUR marifetiyle görevlendirilen arkadaşlarımızın da belli bir zamanlı olarak değil yılın tamamını içerecek şekilde istihdam edilmesi gerekiyor. Ama öyle bile yapılmış olsa hizmetli sorunu çözülmüş olmuyor. Çünkü Çalışma Bakanlığı, İŞKUR'un kendi imkanları çerçevesinde bir inisiyatif kullanarak bu problemi çözüyor. Halbuki hizmetliler de eğitim öğretimin asli unsurlarıdır ve bu kişilerle ilgili de kadro istihdamının gerçekleşmesi lazım. Eğer okullarımız hizmetli açığını kapatır ve bu konuda da hiçbir tartışmaya mahal kalmayacak şekilde çözüm üretirse esas sonuç o zaman elde edilmiş olur. Geçici çözümler problemin giderilmesini temin etmiyor.”

“Sürekli olarak bu konuyu yetkililere hatırlatıyoruz”

Son olarak Selvi, “Bu anlamda bizim de çalışmalarımız oluyor. Sürekli olarak bu konuyu yetkililere hatırlatıyoruz. Hem Çalışma Bakanlığıyla hem de Millî Eğitim Bakanlığıyla hep konuşuyoruz. Bizim talebimiz, şu anda okullarımızın istihdamda en önemli açık alanı olarak değerlendireceğimiz hizmetli ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu anlamda umarım bir konsensüs vardır. Ben özellikle önümüzdeki yılın bütçesinden kamu istihdamında en büyük payın mutlaka hizmetli ihtiyacına ayrılması gerektiğini değerlendiriyorum.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir