• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Eğitimde yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman ve ilçelerdeki eğitimcilerle sene sonu değerlendirme toplantısı yaptı.2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı, Öğretmenevi konferans salonunda yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'nın başkanlık ettiği toplantıya İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

İlçe milli eğitim müdürlerinin ilçelerin eğitim durumlarıyla ilgili yaptıkları sunumun ardından geçtiğimiz sezonun değerlendirmesine geçildi.

Milli Eğitim Müdürü Akboğa konuşmasında, eğitimin önemine değinerek, "Bu toplantının amacı, alanda görev yapan ve sorumluluk üstlenen idareci arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyerek eğitim ortamında karşılaşılan sorunların tespit ederek gelecek yıl için önlemler almak ve ilk defa düzenlenen Batman Eğitim Çalıştayı'nda alınan kararların alanda uygulanması için planlama yapmaktır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini asla unutmadan her bireyin her insanın eğitimden en üst seviyede ve eşit imkânlarla yararlanmasını sağlamak hepimizin görevidir. Okul dışı kalmış çocuklarımızı bulmak ve onları eğitim ortamına katarak yetiştirmek bizlerin insani, vicdani ve resmi görevidir. Ailesinin ilgisinden uzak, maddi imkânları az bazı çocuklarımız eğitim ve rehberlik imkânlarından uzak kaldığı için internet kafelerde oturuyor, sokaklarda çalışıyor her türlü tehlikeye açık korumasız bir durumda bulunuyor." dedi. Akboğa, Batman'daki yöneticilerin görevini en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi.

Öğrenci başarısı ile ilgili konulara da değinen Akboğa, öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik yapılarak başarıyı artıracak tedbirler alınacağını, eğitim çalıştayında alınan kararların alanda uygulanacağını, her okulun bir eylem alanı hazırlayacağını söyledi.

Özellikle kütüphane, fen, resim, müzik ve bilgisayar laboratuvarlarının aktif olarak kullanılmasını isteyen Akboğa, her öğrencinin bu imkânlardan faydalanmasını sağlamak zorunda olduklarını söyledi. Akboğa, her okula zenginleştirilmiş kütüphane kazandıracaklarını da toplantıda ifade etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir