• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Misyonerler İşbaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Türkiye`nin çeşitli illerini dolaşarak halka Hıristiyanlığın esaslarını benimsetmeye çalışan bir grup misyonerin bu defa ki adresi Sivas oldu. Çoğu gençlerden oluşan ve Hıristiyan olduklarını belirten grup, vatandaşlara Hz. İbrahim kıssasını skeç tarzında ve dans gösterileriyle sundular. Tevrat ve İncil`den esinlenerek hazırlanan skeçte Hz. İbrahim ve Hz. Hacer rolünü oynayan oyuncuların Kur`an-ı Kerim`le çelişen kareler sunmaları dikkatlerden kaçmadı.
 
Gösteri sonrası vatandaşları Hıristiyanlığa özendirici bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerde şu ifadelere yer verildi: "Bir gün Allah Hz. İbrahim`i denemeye karar verdi ve bu umutla beklenen sevgili oğlunun kurban edilmesini söyledi. İbrahim itaat etmekte hevesliydi, çünkü Allah`a güvenebileceğini biliyordu. Hemen ertesi sabah itaat yolculuğuna çıktı. Allah aynı zaman da Hz. İbrahim`in sadıklığını ve itaatkarlığını görünce oğlunun yerine "saf ve kusursuz" bir başka kurban sağladı.
 
Allah, Hz. İbrahim ve Sara`nın hayatıyla ilgilendiği gibi, bizim hayatımızla da ilgilenir mi? Hz. İbrahim`in oğlunu kurtarmak için bir kurban gönderen Allah, beni ve sizi kurtarmak için de bir kurban gönderir mi? Allah insanları öyle çok sevdi ki İsa Mesih`i bizlere ilk ve son kez kurban olarak sundu.
 
Mesih günahları bağışlatan kurban olarak, Yüce Allah`tan geldi ve bizlere "tüm insanlığa" verildi.
 
Biz de, İbrahim`in oğluyla aynı konumdayız. Ölümün gücü altındayız. Sara`nın kısırlığın utancını çektiği gibi, bizler de korku ve utancın gücü altındayız. Oysa ölümümüzü ve utancımızı ortadan kaldıran bir kurban, sonsuz bir hayat verebilen bir kurban, bizi Allah`a samimi bir şekilde yaklaştıran ebedi bir kurbanımız var. O da İsa Mesih. İbrahim gidip oğlunun yerine o koçu alması gerekti. Bizim de İsa Mesih`i almamız, benimsememiz gerekir."
 
Öte yandan gruptan bir kişinin elinde bulundurduğu küçük gizli bir kamerayla vatandaşları çekmesi dikkat çekti.
(Veysi Siyah - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir