• DOLAR 32.232
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2458.129
  • ...
İran'dan Ukrayna'nın diplomatik ilişkilere yönelik 'akreditasyon' kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının İran’ın Kiev Büyükelçisinin akreditasyonunu iptal ederek elçilikteki diplomatik personel sayısını azaltma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna'nın İran ile diplomatik ilişkilere ilişkin kararından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kenani, bu kararın yabancı medya kuruluşları tarafından yapılan asılsız  raporlara dayandığını ifade etti.

İran'ın Ukrayna ve Rusya arasındaki ihtilafta aktif tarafsızlık politikası yürüttüğünü belirten Kenani,  ülkesinin savaşa karşı olduğunu ve anlaşmazlıkların şiddetten uzak olarak siyasi bir şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Kenani, Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın  geçtiğimiz aylarda krizin çözülmesine yardımcı olmak amacıyla Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüşmelerde bulunduğunu hatırlattı.

Ülkesinin Ukrayna kararına karşı uygun önlem alacağını belirten Kenani, Kiev yönetimine iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya çalışan üçüncü tarafların etkisinden kaçınması çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir