• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Evini yıktırıp anaokulu yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyatlı hayırsever işadamı Süleyman Özgün Şenköy beldesinde 5 derslikli tam donanımlı 2 katlı anaokulu binası yaptırdı.

 

Eğitime kazandırdığı okul için ilçe halkı adına Süleyman Özgün'e teşekkür eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Okulumuzu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. Anaokulu, çok güzel bir okul oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah herkese para kazanmayı nasip eder ama çok azı o parayı hayırlı işlerde harcar. Allah bu gibi hayırlı hizmetleri ben dâhil herkese nasip etsin. Keşke ülkemize bu tarz eğitim ile ilgili hassasiyetler hep devam etse. Ömründe belki evinde kaloriferi görmemiş birçok çocuğun villa tarzındaki bir binada eğitim görmesi bizleri çok mutlu edecek. Okula daha ilk adımını atan çocuklara böyle bir eğitim yuvası kazandıran bir beyefendinin olduğu yerde fazla sözde söylenemiyor. Büyük bir hassasiyet ve özenle yapılan bu eğitim yuvasını bizlerde aynı duyarlılıkla koruyup hizmete sunacağız inşallah " dedi.

 

Hayırsever işadamı Süleyman Özgün de, bir yıl önce başlanan okulun 2013-2014 dönemine yetiştirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Okul öncesi eğitimin önemine değinen Özgün, "Okul öncesi eğitim önemlidir. Bende eğitimin önemini bildiğim için bu yatırımı yaptım. Elinde olanağı olan herkes eğitim için bir şeyler yapmalı. Kendisine has 2 kat, toplam 700 metrekare ve 5 sınıftan oluşan 100 öğrenci kapasiteli anaokulumuzu pek çok mimar ve mühendisin görüşünü alarak yaptırdık. Yapılan proje doğrultusunda yavrularımıza hizmet verecek olan okulda; çok amaçlı salon, oyun salonu, yemekhane, öğretmen, idareci, hizmetli ve veli görüşme odası bulunuyor. Okulun ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.
(M.Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir