• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
`Çocuklarımızı televizyon ekranlarına kilitlemeyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Eğitim Bir Sen Silvan İlçe Temsilcisi Recep Güneş, okulların tatile girmesi ile birlikte çocukların yaz tatilini daha verimli geçirebilmeleri için velilerimin daha bilinçli ve sorumlu hareket etmeleri gerektiğini belirtti.
 
Uzun ve yorucu geçen okul döneminden sonra okulların tatile girmesiyle beraber çocukların hem yorgunluklarını atabileceği hem de eğlenerek öğrenmeye devam edebilecekleri etkinlikler yaptırmanın önemine dikkat çeken Güneş, "Çocuklarımızı tatildir eğlensin diyerek televizyon ekranlarına kilitlemeyelim. Oyun salonlarında, internet kafelerde veya evlerimizde sanal dünyada kontrolsüz oyun ve eğlencelere kapılıp gitmesine izin vermeyelim. Çocuklarımızı, gençlerimizi kötü çevre, kötü arkadaş ve zararlı alışkanlıkların etkisinden kurtaralım" dedi.
 
Yaz tatilinde çocukların denetimsiz sokakların kucağına terk edilmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Kontrolsüz sokak arkadaşlıklarıyla zararlı alışkanlıklara bulaşmadan önce daha bilinçli ve sorumlu hareket ederek kontrollü, denetimli arkadaşlıklar edinebileceği, oyunlar oynayabileceği organizasyonlara yönlendirelim.
 
"Çocuklarımızı manevi gelişimlerine katkı sağlayacak programlara yönlendirmeliyiz"
Çocuklarımızı, yaz tatillerini fırsat bilerek manevi gelişimlerine katkı sağlayacak programlara aktivitelere yönlendirmeliyiz. Örneğin camilerde veya vakıf ve dernekler tarafından yürütülen yaz etkinliklerinde çocuklarımızın hem kontrollü birlikteliklerle sportif ve kültürel çeşitli aktivitelere katılmasını, oyunlar oynamasını temin edebilir hem de Kur`an-ı Kerim, Siyer, Temel dini bilgileri ve Ahlaka dair bilgileri eğlenerek öğrenebileceği dolu dolu bir yaz tatili geçirmesini sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.
 
Güneş son olarak, kendisini ve Rabbini bilen, anne ve babasına saygılı, ahlaki ve manevi açıdan yetişmiş bir nesil, bir toplum için daha sorumlu hareket etmemiz gerektiğini belirtti. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir