• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Silopi ilçe teşkilat binası törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Silopi İlçe Teşkilatı yetkilileri ve halk tarafından şehir girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Genel Başkan Yardımcısı Av. Necati Özdemir ve beraberindeki konvoy, ilçe merkezinde tur attıktan sonra parti binası önüne geldi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Av. Necati Özdemir, "Botan toprakları bizim için çok değerli ve bereketli topraklardır. İnsanlığın babası Hz Nuh (a.s.) ashabı ile yaptığı gemiye bindiğinde tufan kalkıyor. Ellerini Allah`a açıyor ve diyor ki; Ya Rabbi gemimi mübarek topraklara koy. Bu noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum, diyor ki; "Ya Rabbi Gemimi mübarek topraklara koy." Allah`u Teâlâ ayet-i kerimede şöyle buyuruyor; "Nuh`un Gemisini Cudi Dağı`nda durdurduk." Kuran`ın dediğine göre bu Botan toprakları hem mübarek, hem de değerli topraklardır. İşte hem siyaset bakımından hem de ilim bakımından her zaman öncülük yapmış bir bölgedir." dedi.
 
HÜDA PAR`ın açılış sebeplerine de değinen Özdemir şunları söyledi: "HÜDA PAR Üstad Bediüzzaman`ın Partisidir. Üstadın bir talebesi Urfa`dan üstadı çağırıyor. Ey Üstad! Buyur gel Urfa`ya, Kürdistan Bölgesine. Misafir ol bana. Üstad da diyor; "Ben o bölgeye gelirsem o sınırları kaldırırım, o bölgeleri bir yaparım." Sizlerin dikkatlerini çekerim, herkes sesimizi duyuyor, bunun bilinmesini istiyoruz. Şimdi Silopi`deyiz. Bizler de Üstad gibi hiçbir sebep bulamıyoruz. Bu Silopi ve Zaxo arasındaki sınır bizleri ikiye bölmüş. Bu gümrük ve sınır kalkmalı aramızdan."
 
İlçe Başkanı Musa Atılla da Kürtçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "İlçe teşkilatımız, bizlere hayırlı ve uğurlu olsun. İnşaallah bizlere hayır yolun da vesile olur. Derin yaralarımıza derman olur. Partimiz HÜDA PAR milletimize, halkımıza hayırlı uğurlu olur."
 
Konuşmaların ardından ilçe teşkilat binası salâvatlar eşliğinde açıldı.
 
Açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Özdemir, "Hür Dava Partisi Silopi İlçe Teşkilatımızı Kurduk. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizim için Türkiye sınırlarının en ücra bir bölgesinde olan ama gönlümüzde ise merkezi bir yeri olan Silopi ilçe teşkilatımızı açmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Allah izin verirse burada teşkilatımızın sayesinde hem bu bölgedeki tüm sorunlara ve özellikle de sınır ticareti ile insanlarımızın karşılaştıkları sorunlara duyarlılık göstereceğimize vesile olacaktır. Bizler buradaki insanlarımızın, kardeşlerimizin, ağabeylerimizin sorunlarının çözülmesine ses olmaya çalışacağız. Allah`tan bizleri muvaffak kılmasını diliyoruz.
 
Bizce en olması gereken şey, sınırların tamamen maddi anlamda kaldırılması ama şu anda Avrupa ülkelerinde olduğu gibi. Oradaki ülkelerde sınır var ama sadece bir çizgi çizilmiş. O çizginin önünde ne bir bekçi var ne tel örgü var, ne bir duvar var, ne de mayınlı tarla var. Bundan dolayı Avrupalılar rahatlıkla diğer ülkeleri dolaşabiliyorlar. Ayrı milletler olmalarına rağmen aralarında bir sınır yoksa bizce Habur Sınır Kapısı ortadan kalkmalı ve eğer bir sınır olması gerekiyorsa sadece bir çizgi çizilmeli. Şayet bu yapılamıyorsa bölge insanının kendi aralarındaki ticareti rahatlatacak düzenlemelerin yapılması lazım. Rahat bir şekilde düzenlemelerin, gidiş gelişlerin, mal götürüp getirmenin ve bu konudaki sıkıntıların giderilmesi lazım. Bu insanlara karşı gerek ticaret gerekse seyahat yapmasına engel teşkil eden bir durum olarak nitelendiriyoruz ve yapılması gereken uygulamaların acilen yapılması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
 
Açılışın ardından parti yetkilileri halkın tebriklerini kabul etti. (Muhammed Müldür - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir