• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Bilinçli Kadın Projesi" sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen SODES projeleri kapsamında Hasankeyf Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan "Bilinçli Kadın Projesi" ödül töreni 60. Yıl Okulu yemekhanesinde İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ve daire amirlerinin katılımıyla yapıldı.

 

Hasankeyf'teki kadınları bilinçlendirmek için; kadının toplumsal statüsünde iyileştirme yapma, kadınlara haklarıyla ilgili bilgilendirme, toplumu şekillendiren kadının eğitilmesi, kadın hakları ve kadının toplumdaki önemini arttırmayı amaçlayan projenin ödül töreninde İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlham Kurtay birer konuşma yaptılar.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlham Kurtay konuşmasında; 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde Yakaköy, Karaköy ve Uzundere köylerinde "Bilinçli Kadın Projesi"ni başlattıklarını belirterek, "Projenin uygulama sürecinde; ilçe merkez ve köylerimizdeki okullarda kadınlara; aile içi şiddetle mücadeleye yönelik faaliyetler, kadın haklarına ilişkin bilinçlendirme, aile içi iletişimi güçlendirme, çocuk eğitimi, madde bağımlılığıyla mücadele, hijyen ve temizlik, kadın hakları, dinimizde kadının yeri ve toplumdaki kadının önemi hakkında seminerler verildi" dedi.

 

Kurtay konumasının devamında; Emniyet Amirliği'nden Komiser Mehmet Telli, İlçe Müftülüğü'nden Vaize Nursima Kabulantok, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nden Hemşire Gülten Gözmen, Öğretmenlerden Hıfzullah Kocaman, Abdurrahim Kusen, Abdulhakim Yıldız ve Nuray Ciran'dan oluşan proje ekibine azimli çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

 

Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Hasankeyf'te 2 ay süren ve başarı ile sonuna gelinen "Bilinçli Kadın Projesi'nin öneminden bahsederek kadınların gelişmesinde aldıklar rolün ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Kaymakam Taşkın, devamla projeye ilgi gösteren tüm kadınlara, muhtarlara ve proje ekibine teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından proje kapsamında gerçekleştirilen seminerlere katılan ilçe merkez ve köylerindeki bin kadına birer hediye paketi takdim edildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir