• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İstanbul'da Müslüman Gençlik Haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Kuran Nesli Marmara Platformu tarafından Dünya Müslüman Gençlik haftası kapsamında İstanbul Şile'de gençlere yönelik bir piknik düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen piknik, Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinden sonra birlikte kahvaltı yapan gençler İslami hassasiyet içerisinde çeşitli müsabakalar düzenleyerek sahil ve deniz keyfini çıkardı. Öğle namazının cemaatle kılınmasının ardından gençlere yönelik sohbetler yapıldı, yenilen öğlen yemeğinin ardından gençler ilahiler eşliğinde halay çekip, denize girdi.

Piknikte ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ayrı sohbetler gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencilerine yönelik yaptığı sohbetinde 'Yaşımız küçük olsa da biz basit değiliz' diyen İ. Halil Yıldırım, "hiçbir zaman kendimizi küçümsememeliyiz. Allah' u Teala bizleri sorumluluk sahibi bireyler olarak yaratmıştır, bu sorumluluğumuz da öncelikle kendimizi kötülüklere karşı korumak daha sonra da arkadaşlarımızı korumaktır" dedi.

Lise öğrencilerine yönelik yaptığı sohbetinde Allah'tan korkmak ve günahlardan sakınmak gerektiğini söyleyen Rıdvan Yont, kurtuluşun ancak Allah'tan hakkıyla korkmak ve onun emir ve yasaklarını uygulamakla olacağını söyledi, gençler olarak günahların aleni olarak işlendiği ve günah işlemenin normal karşılandığı bu çağda günahlardan sakınmanın tek yolu Allah'tan hakkıyla korkmaktır, diye konuştu.

Üniversite öğrencileri için ayrı bir günde yapılan etkinlikte gençler İslami hassasiyet ve kardeşlik çerçevesinde sahil ve deniz keyfini çıkararak yılın yorgunluğunu atmaya çalıştılar. Öğrencilere eşlik eden eğitimci ve araştırmacı yazar Hasan Sabaz, 'Gençlerin davet'e vermesi gereken ehemmiyetten bahsederek, "her zaman olduğu gibi bu çağda da tevhit sancağının gençler tarafından omuzlanması gerekmektedir" dedi. Yazar Hasan Sabaz, gençlere önemli hatırlatmalarda bulunarak nasihatlerde bulundu.

Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Platform Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, Kuran Nesli Marmara Platformu olarak 'Dünya Müslüman Gençlik Haftası'nı kutlamamızın nedeni, gençlerimizi günah ortamlarından uzaklaştırarak helal dairesi içerisinde bir nebze eğlendirebilmeyi ve eğlendirirken de bilgilendirebilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Program gençlerin ilahi eşliğinde halay çekmeleri ve yapılan duayla son buldu.
(Selman Talayhan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir