• DOLAR 32.568
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2412.425
  • ...
Akademisyenler Orta Asya'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Kongreye CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, İİBF Dekanı ve kongre koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Ökmen, kongre düzenleme kurulu üyeleri İİBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Miynat ve Doç. Dr. Birol Kovancılar ile Yrd. Doç. Dr. Asena Altın Gülova ve Yrd. Doç. Dr. Çoşkun Çılbant ile Celal Bayar Üniversitesi'nden bildiri sunan akademisyenler katıldı.

 

Yaklaşık 80 bildirinin sunulduğu kongrede girişimcilik kültürü, kadın girişimciler, girişimciliğin geliştirilmesi için alınacak önlemler, girişimcilik eğitiminin önemi, üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin belirlenmesi, melek yatırımcılar, girişimcilerin ülke ekonomisi ve istihdam için önemi, girişimciliğe destek olan kuruluşlar gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de, Uluslararası Girişimcilik Kongrelerinin, Türk Cumhuriyetlerinde girişimciliği teşvik ettiğini, temel sorun alanlarının altını çizmeyi, bilim adamları, girişimciler ve girişimci adayları arasında etkileşimi sağlamayı, sorunlara ortak çözümler geliştirmeyi ve Türk Cumhuriyetleri arasında kurulacak ekonomik entegrasyonlara zemin hazırlamayı amaçladığını belirtti.

 

Uluslararası girişimciliğin, ülkeler için öneminin ele alındığı açılış panelinde konuşan CBÜ İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Aktaş, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'nin küresel düzeydeki konumlarını iş ortamı ve iş yapma kolaylığı açısından değerlendirerek, mevcut iş ortamının iyileştirilmesi için yapılacak potansiyel reformların altını çizdi.

 

Uluslararası Girişimcilik Kongresi için Kazakistan'da bulunan CBÜ heyeti, Türk Cumhuriyetleri ile kurulan bağların gelişmesi ve güçlenmesi amacıyla, Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi, University of International Business ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı için protokol imzaladı.

 

Mevlana Değişim Programı, yurt içinde ve yurt dışında eğitim veren yüksek eğitim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir program olup, diğer değişim programlarından temel farkı, belirli bir bölgeye değil tüm dünyaya yönelik olması ve giderlerinin YÖK bütçesinden karşılanacak olmasıdır. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir