• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Seyhan Nehri’nde oluşan yosun nedeniyle kokudan yaklaşılmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana’nın simgelerinden olan Seyhan Nehri’nde su akıntısı ara ara baraj kapaklarının kapatılması nedeniyle durduruluyor. Akıntının durmasıyla birlikte nehirde oluşan yosun birikintileri kötü kokuya ve görüntü kirliliğine neden oluyor.

 

Seyhan Nehri’ni görenler yetkililere temizlik çağrısında bulundu. Bölgeye gezintiye gelen vatandaşlar yosun nedeniyle kirli bir görüntü ve kötü koku oluştuğunu belirtti.

“Merkez Camimizin güzel görüntüsüne nehrin bu hali hiç yakışmıyor”

Hanifi Bozdoğanoğlu

Nehrin yosun tutması ve koku yapmasının Adana’ya yakışmayan bir görüntü olduğunu belirten Hanifi Bozdoğanoğlu, köprünün üstünden geçerken bu tarz bir görüntüyü görmenin Adanalı olarak kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Bozdoğanoğlu, “Burası güzel bir şekilde temizlense buradan geçen insanlar bu kötü kokuyu ve görüntüyü çekmeseler ne kadar güzel olur. Şöyle baktığımız zaman şu durum utanılacak bir durum. Burası bir süre sonra koku yapacak. Buradan geçenler oturup dinleniyorlar ve insanlar stres atmak için buralarda geziyorlar. Ama insanlar bu görüntüyü gördüğü zaman daha çok stres oluyor. Yetkililer tarafından bir el atılsa ve yosunlar temizlense çok güzel olur, çok mutlu oluruz. Merkez Camimizin güzel görüntüsüne nehrin bu hali hiç yakışmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Yeşil su olur mu?”

İbrahim Salkım

Yaklaşık 48 yıldır Taş köprüyü kullandığını vurgulayan İbrahim Salkım, “Nehrimiz çok güzel bir nehir. Üstünde bulunduğumuz köprü ise dünyanın sayılı köprülerindendir. Tabi ki buranın tertemiz olması lazım. Karşıyaka tarafından gelirken nehre baktım yemyeşil olmuş. Yeşil su olur mu? Yeşil su olmaz. Yetkililer neredeler? Bakmaları lazım. Bu su niye böyle? Sahip çıkmamız gerekir. Burada çok anormal bir durum var.” diye konuştu.

“Bu kokudan dolayı burada kimse duramaz”

Yakup Yıldırım

Yollar, nehrler, köprüler gibi yerlerde temizliğe biraz daha önem gösterebileceğini belirten Yakup Yıldırım, “Belediyemizin buna karşı biraz daha gayret sarf etmesini bekliyoruz. Bir Adanalı olarak memleketimizi daha güzel bir hale getirebileceğimizi düşünüyorum. Mutlaka nehrimizin temizlenmesi gerekiyor. Bu görüntü çok çirkin. Daha güzel de olabilir buralar. Bütün herkes için, çevre illerden ve yurt dışından gelenler için mutlaka temizlenmelidir. Bu kokudan burada kimse duramaz. Mutlaka temizlenmesi lazım.” şeklinde konuştu.

“Buraların temizlenmesi lazım”

Sedat Taş

Nehrin üstünde görülür hale gelen otlar ve yosunlar nedeniyle kötü bir görünümün oluştuğunu vurgulayan Sedat Taş ise, “Vatandaş olarak veya Adana’ya gelen turistler açısından bakarsak nehrimiz kokarsa iğrenç bir görüntü sergilersek buraya hiç kimse gelmez. Ben bile gelmem. Bu yosunlara bir el atılması lazım. Buraların temizlenmesi lazım. Bir süre sonra koku yapacak ve buradan geçen insanlar rahatsız olacak. Artık olmuyor temizlenmesi lazım buraların.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir