• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Cumhurbaşkanının açıkladığı sosyal yardım paketinde neler var? Doğal gaz yardımı ne kadar? Hangi borçlar silinecek? Başvuru nasıl yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda doğal gaz desteğine ilişkin önemli detaylar paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz desteği açıklamalarına ilişkin bilgi edinmek isteyenler ise doğal gaz desteği başvurusu ne zaman, nereden, nasıl yapılır, kimler yararlanabilir? Şeklindeki sorulara cevap aramaya devam ediyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, NEREDEN, NASIL YAPILIR, KİMLER YARARLANABİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı son dakika açıklamalarında, vatandaşların 5 Eylül tarihi itibariyle e-devlet üzerinden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sekmesi üzerinden form doldurarak başvurularını yapabileceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına ek olarak "Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere, doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacak." detayını da ekledi.

DOĞAL GAZ YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların destekten yararlanabildiğini aktararak,

"İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği'nde ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız 450 lira ile 1150 lira arasında değişiyor. Ödemelerimizi iki taksit olarak gerçekleştiriyoruz. Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 lira ile 575 lira arasında değişecek." ifadelerini kullanmıştı.

Doğalgaz yardımı başvuru formunu için TIKLAYIN

KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR, NASIL ALINIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları da gündemdeki yerini koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yılda bir kez hesaplara yatıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin ve velilerin gündeminde kırtasiye yardımı ödemeleri yer alıyor. İşte, 2022 kırtasiye yardımı başvurusu hakkında merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kırtasiye yardımı hakkında açıklamada bulundu. Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelere daha güçlü destek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kaynak aktardıklarını duyurdu.

KIRTASİYE YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kırtasiye yardımı başvuruları, e-Devlet üzerinden alınmaktadır. İhtiyaç sahibi aileler T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleriyle başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir.

Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir. İlgililer bu taleplerini e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilirler.

KIRTASİYE YARDIM PARASI NE KADAR, KAÇ TL?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kırtasiye yardım parası, ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız olarak bin 300 TL olarak ödeniyor.

KİMLER KIRTASİYE YARDIMI ALABİLİR?

Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden;

Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin,

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.

"VATANDAŞLARIN İCRA TAKİBİNE UĞRAMASINA YOL AÇAN 2 BİN LİRA VE ALTINDAKİ BORÇLAR TASFİYE EDİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şunları dile getirdi:

"İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerine önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere tüm ürünlere hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnun eden adımları attık. Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz.

"5 EYLÜL'DEN İTİBAREN E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR YAPILABİLECEK"
Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte Cumhur ittifakının meclis grupları adımını atacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir