• DOLAR 32.234
  • EURO 35.373
  • ALTIN 2521.314
  • ...
Cizre Müftüsü Baran: Camilerde yaz Kur'an kurslarından sonra da eğitim verilmeye devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre ilçe müftüsü Süleyman Baran Yaz kuran kurslarının son bulmasıyla kapanış etkinliğine katıldı.

Yaz kuran kursuna katılan öğrencilerle konuşan Baran, kurs bitiş belgelerini öğrencilere dağıttı. Öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Değerler eğitimine sahip bir nesil inşa etme konusunda Müslümanların birbirine yardımcı olması gerektiğini aktaran Müftü Baran, Camilerde yılın her döneminde eğitim verdiklerinin söyledi.

"Yaz Kur'an kurslarımızla sadece camiyi sevdirmiş olsak bu bizim için bir başarıdır"

7'den 77'ye herkesi camilere davet eden Baran, "Bugün (Cuma) itibariyle yaz Kur'an kurslarımız bitti. Bu yaz Kur'an kurslarımızda binlerce çocuk eğitim gördü. Camilerimiz bu çocuklarla şenlendi. Biz camilerimizde bu çocuklarımıza fiili olarak namaz kılmayı abdest almayı camiye giriş çıkışı mihrap ve minberi, ibadeti, itikadı, siyeri ve temel değerler eğitimini bu çocuklarımıza öğretmeye çalıştık. İnşallah faydalı olabilmişizdir. Bu çocuklarımıza 2 aylık süre içerisinde yaz Kur'an kurslarımızla sadece camiyi sevdirmiş olsak bu bizim için bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Cizre Müftüsü Süleyman Baran 

"Şu anda söylemekte yarar görüyorum bu yaz Kur'an kurslarına devam eden çocuklarımız Kur'an kursu bittikten sonra da camilere gelmeye devam edecekler inşallah. Haftanın her günü camiye gelebilirler. Biz hocalarımızla İnşallah çocuklarımıza gene Kur'an-ı Kerim öğretmeye devam edeceğiz." Diyen Baran şunları kaydetti:

"7'den 77'ye kim camiye gelirse hangi hocamızın yanına gelirlerse hocalarımız camilerde o çocuklara Kur'an-ı Kerim'i öğretirler. Dolayısıyla Her gününe artık Kur'an dersi, Siyer dersi, Fıkıh, ahlaki dersler var. Biz de istiyoruz ki halkımız çocuklarını camiye göndersinler. Çocuklarımızın ellerini tutup camiye getirelim. Böyle değerler eğitimine sahip nesli inşa etme konusunda hepimiz birbirimize yardımcı olalım. Cizre'de Okulla beraber cami, okulla beraber hafızlık, okulla beraber medrese imkânı var. Cizre bu manada bölgenin en iyisidir. Kur'an kursu ve hafızlık alanında kurslarımız inşallah daha da artacak.  Hatta bizim şöyle bir hedefimiz var, Cizre eskiden tarihten aldığı güçle bölgenin ilim üssü olduğu gibi şimdi de Cizre bölgenin üssü olmaya aday bir yerdir. Şimdi her mahallede her cami bir Kur'an kursu olmuştur. İnşallah daha da iyi olacağına inancımız tamdır." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir