• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Aile ve öğrencilere karne ve tatil tavsiyeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, 2012-2013 eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte anne, baba ve öğrencilere uyarılarda bulundu.


Batman ve ilçelerinde yaklaşık 167 bin 265 öğrencinin olduğunu belirten Akboğa, yılsonu tatili ile ilgili öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulundu. Akboğa, "Veliler, çocuklarını sadece karne notuna bakarak, değerlendirmelerini istemiyorum. Çünkü bu davranış öğrenci üzerinde olumsuz etki yapabilir. Öğrenci karneyi getirdiğinde eğer notları düşükse, velilerimiz karne değerlendirmesini çocuğuna yaptırsın. Veliler, öğrencilerin iyi notlarından başlaması lazım ki öğrencileri yüreklendirecek notlardan başlamak iyi olur. O zaman öğrencinin varsa kötü notu kendisinin çekinmeden velisine söyler. Veliler de zayıf notları oturup çocuğuyla birlikte konuşması lazım" dedi.


Öğrenci karnesindeki notların iyi veya kötü herhangi bir sebepten dolayı her ailenin çocuğunu sevmesini isteyen Akboğa, "Veliler, çocuklarının karnesi nasıl olursa olsun hareketleriyle ve davranışlarıyla onlara iyi bir şekilde yaklaşsın. Çocuğun zayıfı olsa bile annesinin veya babasının kendisini sevdiğini düşünsün. Çocuğunun karnesi iyi olan velilerde çocuklarına aşırı sevgi göstergesinde bulunmaması lazımdır. Çocuklarına çok pahalı hediyelerden ziyade ölçülü olmak daha iyidir" ifadelerini kullandı.


Yılsonu tatilini velilerle çocukların iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Akboğa, "Velilerin, çocuklarını söz sahibi yapmaları lazım. Çocuklarına ne istiyorlar diye sormaları gerekir ve biraz onları da dinlemeleri lazımdır. Çocuklar da tatilde oyun oynamalı, spor yapmalı, dinlenmeli ve kendine zaman ayırmalıdır. Dersleriyle ilgili de özelikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir