• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Bu köye neden telefon hattı verilmiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Yokuşlu Köyü, Oba mezrası sakinleri köylerinde telefon tellerinin çalındığını iddia ederek, yetkililerin bu duruma kayıtsız kaldıklarını ifade ettiler.

 

Dicle ilçesine 17 km uzaklıkta bulunan 61 haneli Oba Mezrası sakinleri telefon direklerinden kabloların söküldüğünü ya da çalındığını belirterek, yaklaşık 2 yıldır köyde herhangi bir iletişimin olmadığını dile getirerek yetkililerden çözüm istedi.

 

İletişim çağında iletişimsizlik bu olsa gerek

Yaklaşık 2 yıldır köylerinde telefon olmadığını ifade eden Mehmet Yılmaz, "Köyümüzde cep telefonu zaten çekmiyor. Şimdiye kadar ev telefonu kullanıyorduk. Telefon direkleri çalındıktan sonra tamamen iletişimsiz kaldık. Acil bir durum olduğunda haber verebilmek için köyün tepesine çıkmak gerekiyor, o da yaklaşık bir kilometrelik yol olduğu için bize ağır geliyor" ifadelerini kullandı.

 

Köyün sıkıntıları ile ilgilenen kimse yok

Köyde 33 hanenin aboneliğinin olduğunu, telefon hatları bağlanmayınca bu sayının 11'e indiğini söyleyen Yılmaz, "Köyümüze telefon hattının tekrar gelmesi için Diyarbakır Bağlar PTT kurumuna başvurduk. Orada ki yetkili bize 'en kısa sürede mağduriyetiniz giderilecek' dedi. Maalesef sadece sözde kaldı. Ne gelen var nede direkleri onaran" diyerek yetkililere sitemde bulundu.

 

"Tüm kapılar yüzümüze kapandı"

Diyarbakır'da bir milletvekiline sıkıntılarını anlattıklarını, onun da ilgileneceğini söylediğini, fakat şimdiye kadar bir şey yapmadığını belirten Yılmaz, "Nereye gittikse tüm kapılar yüzümüze kapandı. Sanki biz bu ülkenin vatandaşı değiliz. Bu olay batıda yaşansaydı yetkililer oraya hemen müdahale ederdi" dedi.

 

Kullanılmayan telefonun parası alınıyor

Yaklaşık 2 yıldır telefon hatlarının olmadığını buna rağmen kendilerine fatura ödettirildiğini ileri süren Yılmaz, "Bana ve benim gibi köylülere telefon faturası geliyordu. Gelen faturada 25 lira telefon borcumun olduğunu görünce gidip ödedim. Bir ay sonra 25 liralık ikinci bir fatura gelince PTT'ye gittim, 2 yıldır telefon hatlarımız yok' neden fatura geliyor?' diye sordum. Oradaki yetkili de bana 'düzeltiriz' dedi. Ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Şimdi faiziyle birlikte ne kadar olmuş bilmiyorum. Olmayan telefonun parasını bile bizden alıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz son olarak, yetkililerden duyarlı olmalarını ve sıkıntılarını biran önce çözmelerini istediklerini söyledi. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir