• DOLAR 32.558
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2447.868
  • ...
`Hastam Ameliyata Girdikten Sonra Para İstendi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da özel bir hastanede ücret skandalı yaşandı. Hasta yakını olan Mahmut Gökçe, hastalarının ameliyata alındıktan sonra hastane tarafından kendilerinden ek ücret istendiğini ve bu ücretin verilmediği taktirde hastanın ameliyat edilmeyeceğinin söylendiğini iddia etti.

 

Kalın bağırsak hastası olan Ahmet Gökçe için hastaneye bir hafta önce başvurduklarını belirten hastanın kardeşi Mahmut Gökçe, hastanenin kendilerine hastalarının Çarşamba sabahı ameliyat edileceğini belirttiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Vezne benden bin lira fiyat talebinde bulundu. Onu ödedikten sonra bize, patoloji içinde `ek ücret alırız.` dediler, onu da kabul ettik. Parayı verdikten sonra hastayı ameliyat için hazırladılar. 1 saat 40 dakika sonra bizden bir daha bin lira istediler. Nedenini sorduğumuzda, ` malzeme parası dediler.` Bizde itiraz ettik, itirazımıza rağmen bize `ya parayı ödersiniz ya da ameliyatı yapmayız.` dediler. Bizde parayı ödemek zorunda kaldık."

 

`Hastane mi ticarethane mi`?

Bu olayın takipçisi olacağını söyleyen Gökçe, " Ne kadar ücret isteyecekler idiyse bunu baştan söylemeleri gerekirdi. Ameliyata girdikten sonra ek ücret isteyerek bizi bir nevi mecbur duruma getirdiler. Ben bu işin peşini bırakmam, ben parayı ödeyebilirim, ama başkası ödeyebilir mi? Ben istediğim zaman hastamı başka yere götürebilirim, ama başkası götürebilecek mi? Burası hastane mi ticarethane mi anlayamadım! Bu konu hakkında herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bu konuda Sağlık Bakanlığı`nı göreve çağırıyorum" diye konuştu.

 

Hastane özür diledi

Hastane yönetimi ise, bir art niyetlerinin olmadığını, sorunun fiyatlandırma birimi ile sekreter arasındaki diyalog eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, hasta ve hasta yakınından özür dilediğini ifade etti. (Osman İçli / Sedat Aslan-İLKHA)

 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir