• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
TÜMSİAD sağlık mezunlarını bir araya getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt yaptığı yazılı açıklamada,13-17 Haziran tarihlerinde TÜMSİAD tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve birçok Bakanın katılımıyla "1.Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı" düzenleneceğini belirtti.

 

Yeşilyurt yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son on yılda sağlık alanında dünyanın takdir ettiği önemli başarılara imza attığını söyleyerek, "Bu gelişmeler sayesinde Türkiye; sağlık eğitiminde, sağlık turizminde ve her türlü sağlık hizmet sunumunda bölgesel cazibe merkezine dönüşmüştür. Bu dönemde tüm dünya ülkelerinden Türkiye'de eğitim almak isteyen yabancı taleplerinde de büyük artışlar olmuştur" dedi.

 

Bugüne kadar Türkiye'de sağlık eğitimi almış, Türkiye mezunu yabancı doktor sayısının 3 bin 500 olduğunu ifade eden Yeşilyurt, "Halen eğitimini sürdürenlerle bu rakam yıldan yıla artmaktadır. Türkiye'den mezun olmuş yabancı hekim ve diğer sağlık meslek mensuplarının Türkiye için birer gönüllü sağlık elçisi olacağı düşüncesiyle, bu kişileri her yıl, bir ana tema etrafında Türkiye'de buluşturmayı planlıyoruz. Böylece; gönüllü sağlık elçilerinin, Ülkemizin misafirperverliği ile kaynaşması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma imkânı sağlanarak, Türkiye ile sağlık alanında önemli işbirliklerinin ilk adımları atılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın devamında Yeşilyurt, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye mezunu yabancı sağlık meslek mensuplarının her yıl düzenlenecek etkinliklerle ülkemizle olan bağlarını daha da güçlendirmesini amaçlayan bu Kurultayla; Sağlık Turizmi hedeflerimizin daha hızlı yakalanması ve Sağlık Sektörünün Türk Ekonomisinin lokomotifi olması yolunda önemli mesafeler alınacaktır. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve katkıları ile gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu kurultayın birincisini 2013 Haziran Ayında İstanbul'da yapmayı planlıyoruz. l. Uluslararası Sağlıkta Türkiye Mezunları Kurultayı'nda dünyanın her tarafından gönüllü sağlık elçilerimizi Türkiye'de buluşturacak olmanın mutluluğu ile tüm sektör temsilcilerini bu kongrede aramızda görmek istiyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir