• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
"Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı" YÖK'ten onay aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni programın açılmasıyla birlikte Kıraat İlmi Enstitüsü çatısı altındaki Tezli Yüksek Lisans Program sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programını açma taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çapak, "Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesinde açmayı planladığımız Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı için YÖK'e yaptığımız başvuru onaylandı. Kıraat İlmi Enstitüsü, Türkiye'de alanında açılan ilk enstitü olduğu gibi yeni açılan bu program da yine ülkemizde alanındaki ilk lisansüstü programdır. Bu vesileyle çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Açılması düşünülen programları ülkemizin kıraat alanında önde gelen hocalarıyla beraber tartışarak ve inceleyerek İslam dünyasına ve bilim dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Talebimizin onaylanmış olması bizleri memnun etti. Üniversitemize ve bilim camiasına hayırlı olsun." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir