• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bir muhabirin yaptığı hata!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Rusya Ukrayna  savaşı devam ederken taraflar her fırsatta üstünlüklerini göstermek  adına kendi ordularına ait olumlu ve güzel kareler paylaşarak silahlı güçle birlikte bir de psikolojik savaş taktiklerini de devreye koymuş durumdalar.

Yapılan açıklamalar!

Rusya ve Ukrayna tarafından sık sık gündeme getirilen asker ölümleriyle ilgili rakamlar her iki tarafında kendi üstünlüklerini göstermek adına yaptıkları açıklamadan başka bir şey değildir. Savaş durumunda her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen taraflar enformasyon taktiklerine baş vurarak kendi üstünlüklerini paylaşmaktan geri kalmıyorlar.

Bu sefer olmadı!

Rusya askeri muhabirlerinden Sergey Sereda, Rusya’nın paralı askerleri olarak bilinen Wagnerlerin Ukrayna karargahında çekim yapıp Rusya lehine propaganda yaptığı haberinde farkında olmayarak arkasındaki binada bulunduğu yerin açık adresinin yazılı olduğu duvarı paylaştı. Bunun üzerine Ukrayna ordusuna ait birliklerin saldır düzenleyip Wagner karargahını yerle bir ettiği belirtildi.

“Bir muhabir her zaman iyi şeyler yapmaya bilir” dedirten  cinsten bir skandala imza atan muhabirin yaptığı haber sonrası Wagnerlerin üssüne yapılan saldırıda kaç Wagner’in hayatını kaybettiği hakkında bilgi verilmedi.

Savaşta hata kabul edilemez!

Savaş esnasında böylesi hataların nice canlara mal olacağını bilmeyen yok her halde. Rus askeri muhabirin Wagner propagandası yaptığı bir haberde onları deşifre etmesi ise acemiliğin de ötesinde bir hata. Bir gazeteci de olsa hata yapma hakkı vardır. Ne var ki savaş esnasında propaganda yapayım derken askerlerin konumunu ifşa edecek bilgilerin paylaşılmayacağını bilmeyen yok.  Savaş esnasında hata kabul edilemez. Yapılan küçük ve önemsiz bir hata nice canlara mal olabilir. Rus askeri muhabirin yaptığı hata gibi…

Bu haberler de ilginizi çekebilir