• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
"Eylemler başörtü için yapılmış olsaydı anında bastırılırdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yazılı basın açıklaması yaparak, 'Gezi Parkı' eylemlerin planlı bir şeklide sürdüğüne dikkat çekti.

 

Günlerdir Türkiye'nin birinci gündem maddesi haline getirilen ve Hükümet ile protestocuların düellosu haline dönüşen eylemlerin halen devam ettiğini ifade eden Fırat, "Hiç şüphesiz bu eylemlerin özel ve Kamu mallarına zarar verecek boyuta çıkması ve karşılıklı büyük bir şiddete dönüşmesi bir tesadüf değildir. Yıllardır bu ülkede yapılan Ahlak ve Manevi tahribatın sonucu, içki, kumar ve uyuşturucu, faiz ve her türlü rüşvettin ülkenin her tarafın bir kanser gibi sarmasının neticesinde bu gelişmeler kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

 

"Daha dün "Faiz bir dünya gerçeğidir" diyen iktidar, bu gün faiz lobisinden şikâyet eder hale gelmiştir" diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer siz toplumun manevi değerlerini teminat altına almazsanız, böylesine Allah korkusundan bihaber bir neslin yetişmesi kaçınılmazdır. "Yani rüzgâr eken, fırtına biçer" Elbette ki bir hukuk devletinde herkes demokratik haklarını istediği şekilde kullanma hakkına sahiptir, ama hiç kimse bunu yaparken başkasına ya da kamu malına zarar verme hakkına sahip değildir. Kaldı ki eğer bu eylemler en basiti bir başörtüsü zulmü için yapılmış olsa idi anında bastırılırdı ama bugün yapılan olayların adeta sürmesi için çaba sarf edilmiş ve provokatörlerin ekmeğine yağ sürülmüştür."

 

Eylemler sürerken Alkol Yasası ile beraber Yeni Petrol Yasasının TBMM'den geçirildiğini kaydeden Fırat, "Türkiye gezi parkı olaylarına kilitlenirken Türkiye'nin Petrol Rezervi Yabancı şirketlere adeta teslim edilmiş TPAO tamamen devreden çıkarılmıştır. Ayrıca eski kanunda toplam yüzde 55 olan vergiler yüzde 40 indirilerek bu şirketlere büyük kıyak sağlanmıştır. Herhalde bu yasanın geçişinden sonra eminiz Gezi Parkı eylemleri de en kısa sürede sona erecektir" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir