• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gholamali Hadad-Adel, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinden sonra seçmenlere bir açıklamada bulundu.


Hadad-Adel, " Ben seçimlerden çekiliyorum ve sevgili halkımdan oy kullanırken Devrim lideri Ayetullah Ali Hamaney kriterlerine uymasını talep ediyorum" dedi. Ayrıca politikacı çekilme nedenlerini de seçmenlere açıklamaktan geri kalmadı.


G. Hadad Adel çekildikten sonra onun yerini eski Başbakan yardımcısı Muhammedreza Arif aldmıştı. Muhammedreza Arif de Muhammed Hatemi ile görüştükten sonra adaylığından çekildi.


Muhammedreza Arif çekilme nedenini şu şekilde açıkladı: "Ben Pazartesi, eski Cumhurbaşkanı ve aziz dostum olan Muhammed Hatemi ile biraraya geldim ve görüşmeden sonra seçimlere benim katılması genel reformlara iyi olmayacağına karar verdim."


Böylece İranlılar, 14 Haziran'da kalan altı adaydan birini seçmek zorunda kalacaklar.


Kalan adaylar iki siyaseti temsil ediyor, Muhafazakâr ve Reformist. Muhafazakâr adaylar - Eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Tahran belediye Başkanı Mohammadbaker Kalibaf, eski bir Devrim Muhafızları komutanı Muhsin Rezaye ve Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Saeed Jalili sekreteri. Reformistlerin adayları ise İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi eski sekreteri ve İran'ın nükleer programı görüşmelerde başkanlık yapan, Hasan Rohani ve eski Posta ve Telgraf Bakanı Seyed Mohammad Jinotega.


G. Hadad-Adel muhafazakâr adayların arasında yer alıyordu ve Muhammedreza Aref reformistler arasında idi. (Riyad Makaev-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir